Norvegia – tara mallurilor, Romania la coada listei

Postat la 25 august 2009 91 afişări

Romania se situeaza printre tarile europene cu cele mai mic stoc existent de spatii comerciale moderne, alaturi de Bulgaria, Grecia, Rusia si Serbia, in timp ce in tarile scandinave exista cel mai mare raport intre spatiile comerciale si numarul de locuitori.

Media locala era la finalul anului trecut de aproximativ 80 de metri patrati de spatii comerciale la 1.000 de locuitori, media europeana fiind de aproximativ 210 mp/1.000 de locuitori, potrivit unui studiu realizat de catre compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield. Doar in Turcia, Rusia, Grecia, Bulgaria si Serbia existau mai putine spatii comerciale moderne raportate la numarul de locuitori.

Cele mai populate state din punct de vedere al spatiilor comerciale raportate la populatia existenta sunt Austria, Olanda, Irlanda si Suedia, fiecare cu peste 300 de metri patrati la mia de locuitori, Norvegia fiind liderul detasat, cu o medie de 500 mp/1.000 de locuitori.

Urmărește Business Magazin

/special/norvegia-tara-mallurilor-romania-la-coada-listei-4758599
4758599
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.