Infograficul săptămânii: Opt ani de discurs prezidenţial - România trebuie

Autor: Razvan Muresan Postat la 05 noiembrie 2012 33 afişări

Business Magazin reunea, în luna iunie a anului trecut, discursurile şi alocuţiunile preşedintelui Traian Băsescu din fiecare an, de la preluarea mandatului în 2004 în încercarea de a scoate în evidenţă constantele spuselor sale în spaţiul public. Am reluat experimentul şi în 2012, însă situaţia nu arată modificări.

Deşi preşedintele a avut mai puţine ieşiri publice faţă de anii precedenţi, datorate şi celor trei luni de suspendare din funcţie, cuvintele "România" şi "trebuie" au fost folosite din nou de cele mai multe ori. Fie că vorbim de economie, justiţie, sănătate, educaţie sau infrastructură, în continuare "România trebuie", iar preşedintele se poziţionează în rolul executivului şi trasează, asemeni unui sfătuitor, direcţiile pe care ar trebui să le urmeze guvernul şi populaţia. O notă de noutate o constituie apariţia cuvintelor "Uniunea Europeană" în discursul prezidenţial, pe seama sprijinului european pe care Băsescu l-a invocat adesea în mesajele publice ca urmare a "loviturii de stat" din vară, menită să ducă la demiterea sa şi deci la "stingerea flăcării democraţiei". În al optulea an de mandat, "România trebuie" în continuare, iar semnele că până în 2014 vom vedea vreo schimbare lipsesc cu desăvârşire. Cât mai trebuie?


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
infografic,
basescu,
discurs
/special/infograficul-saptamanii-opt-ani-de-discurs-prezidential-romania-trebuie-10276453
10276453
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.