Ghid anticriza: Renegociati contractele

Postat la 17 februarie 2009 11 afişări

 

Contractele de asigurari, chirii, servicii medicale sau orice alt fel de servicii, dar si liniile de credit pot fi puse pe lista de renegocieri pentru ca astfel costurile sa mai scada. “Mai ales la materii prime, materiale... totul, pana la urma, se poate renegocia. La noi, functia asta de negociere n-a prea fost activa - cand toata lumea crestea agresiv, putini au stat cu adevarat la masa sa negocieze un contract. Acum poate fi un bun moment sa faci o selectie mai atenta a furnizorilor”, considera Bogdan Belciu.

El crede ca in urma discutiilor cu furnizorii, companiile ar putea realiza economii de 10-15%. Cel mai la indemana este deocamdata renegocierea contractelor de chirie pentru spatiile comerciale, solutie care este acum avuta in vedere de toti comerciantii, de la magazine de fashion si lanturi de restaurante pana la grupuri bancare. “In fiecare saptamana avem zece cereri de renegociere. Dezvoltatorul sta alaturi de chiriasi pe timp de criza. O face insa atat cat poate, trebuie sa intelegem ca nici ei nu au de unde lasa foarte mult; valoarea ipotecii pe proprietatea sa scade si trebuie sa vina cu fonduri de acasa”, declara Razvan Gheorghe, directorul general al companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield.

 

Nu doar chiriile din mall-uri sunt subiect de renegocieri, ci si spatiile de birouri. “Sunt multi clienti care vor sa renegocieze contractele de inchiriere. Si noi ne gandim sa facem acest lucru pentru birourile de aici”, spune Ernest Virgil Popovici, fondatorul casei de avocatura Popovici, Nitu si Asociatii, referindu-se la cladirea de birouri Dorobanti 239, dezvoltata de un grup de firme controlat de omul de afaceri Puiu Popoviciu, unde isi are sediul central Petrom.

 

Analistii pietei imobiliare sunt de parere insa ca este foarte greu pentru companii sa obtina reduceri importante de costuri privind chiriile cu spatiile de birouri, o economie de 5% fiind considerata foarte satisfacatoare.

 

 

Cititi aici mai multe despre solutiile de reducere a costurilor.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
criza,
consultanta,
costuri,
solutii
/special/ghid-anticriza-renegociati-contractele-3940854
3940854
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.