Ghid anticriza: Paziti-va de cursul valutar

Postat la 17 februarie 2009 9 afişări

 

Controlul mai bun al costurilor, despre care au vorbit toti managerii ca o masura obligatorie pentru supravietuirea companiei pe vreme de criza, include si protejarea impotriva variatiei de curs valutar prin instrumente financiare de genul hedging-ului, potrivit lui Dragos Damian de la Zentiva. Instrumentul de care vorbeste Damian presupune achizitia la termen a unei valute pentru a proteja compania in fata fluctuatiilor cursului.

 

O companie care a apelat in acest an la o astfel de masura este United Romanian Breweries Bereprod (URBB), producatorul brandurilor de bere Tuborg si Carlsberg. Decizia a avut la baza, potrivit presedintelui Shachar Shaine, faptul ca mai mult de 80% din materia prima era achizitionata din strainatate. “In septembrie-octombrie anul trecut realizasem bugetul companiei pentru 2009 la un curs leu/euro intre 3,6 si 3,8 lei, esti­marea de 3,8 lei fiind la acel moment cea mai pesimista. Acum am recalculat bugetul pentru anul acesta la un curs de 4,5 lei”, explica recent Shaine pentru Ziarul Financiar.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
criza,
consultanta,
costuri,
solutii,
curs,
valutar
/special/ghid-anticriza-paziti-va-de-cursul-valutar-3940910
3940910
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.