Criza? Care criza? Profiturile lui Warren Buffett cresc cu 74%

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 august 2011 39 afişări

Intr-o perioada in care lumea tremura de teama unei noi crize economice, Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om al lumii, stie sa castige: Berkshire Hathaway, compania sa si principalul vehicul de investitii a anuntat un salt urias al profitului, cu 74%, in trimestrul al doilea al anului.

Profitul net al companiei a crescut la 3,4 miliarde de dolari, de la doua miliarde de dolari anul trecut, iar veniturile au sporit la 38,3 miliarde de dolari. O actiune i-a adus proprietarului 2.072 dolari, fata de 1.195 anul trecut.

In portofoliul Berkshire Hathaway au crescut companiile cu afaceri de productie, in special cele de inginerie si prelucare a metalului, precum si cele de servicii si comert.

Buffett, in varsta de 80 de ani, este recunoscut in intreaga lume pentru abilitatea sa de a alege si a investi in companii care fac profituri importante. El locuieste in aceeasi casa de mai bine de 50 de ani si are un stil de viata cat se poate de modest. Pe de alta parte, fiecare intalnire a sa cu actionarii Berkshire Hathaway s-a transformat intr-un soi de pelerinaj, un eveniment de afaceri care antreneaza mii de oameni.

Buffett, cu o avere estimata la circa 50 de miliarde de dolari, a donat numai in ultima luna doua miliarde de dolari. De altfel el a anuntat ca isi va dona 99% din avere, in special prin intermediul Fundatiei Bill & Melinda Gates.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
profit,
criza,
Warren Buffett,
afaceri,
donatii
/special/criza-care-criza-profiturile-lui-warren-buffett-cresc-cu-74-8585792
8585792
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.