Cine produce masini in Europa

Postat la 24 august 2009 991 afişări

Slovacia si Slovenia au fost anul trecut cei mai mari producatori de masini din Europa, in functie de numarul de masini fabricate pe cap de locuitor, potrivit unui calcul BUSINESS Magazin.

Deschiderea fabricilor Toyota-PSA Peugeot Citroen si KIA in Slovacia a facut ca anul trecut tara sa fie singura din Europa unde au fost produse mai mult de 100 de masini pe cap de locuitor.

Economia slovaca, puternic dependenta de industria auto va primi insa o puternica lovitura in acest an, pe fondul puternicului declin pe care il inregistreaza vanzarile de masini la nivel mondial.

In top se mai afla Slovenia si Cehia, dar si Germania si Belgia.

Romania este situata pe unul dintre ultimele locuri in Europa din punct de vedere al masinilor produse pe cap de locuitor.

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
graficul zilei,
auto,
masini,
producatori
/special/cine-produce-masini-in-europa-4758401
4758401
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.