Cele mai scumpe orase din lume

Postat la 19 ianuarie 2010 97 afişări

Bucurestiul se claseaza la coada celor mai scumpe orase din lume, lucru nu tocmai rau daca ne gandim ca topul se refera la costul vietii din respectivele orase.

Contrar altor topuri, unde toata lumea doreste sa se agate de primele locuri, in clasamentul celor mai scumpe orase in care poti trai, realizat de catre UBS si publicat pe portalul City Majors Economics, locul 67 (din 73 de orase) nu e deloc rau.

Ba chiar e bun, mai ales intr-o perioada in care investitorii straini se gandesc de zece ori inainte sa-si mai aduca banii la Bucuresti. Ieftinirea terenurilor, a spatiilor de birouri, a materialelor de constructii sau a mainii de lucru ne poate aduce sau readuce pe harta unor investitori care altminteri considerau operatiunile de aici prea scumpe.

Sigur, odata ce economia va fi repornita, preturile vor urca din nou, insa pentru a debloca sistemul trebuie in primul rand ca preturile sa atinga nivelul "corect". Sau minim, cum il numesc altii. Deci cu cat mai repede vom ajunge la acest pret, cu atat mai repede vor reincepe tranzactiile, finantarile si noile proiecte. Lucrul acesta e valabil pentru toate marile orase din Europa Centrala si de Est, si daca Bucurestiul apare in topul de anul acesta ca cel mai ieftin oras din zona, putem considera ca are un avantaj fata de celelalte capitale vecine.

Pentru a stabili costul vietii in fiecare dintre cele 73 de orase, studiul UBS ia in calcul costul a mai bine de 154 de produse, bunuri si servicii, mergand pana la costul terenurilor sau ale chiriilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
special,
UBS,
orase,
costuri,
viata,
cheltuieli,
top
/special/cele-mai-scumpe-orase-din-lume-5345896
5345896
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.