Cei mai mari producători de jucării din lume

Autor: Roxana Cârcior, Ioana Mihai-Andrei Postat la 05 ianuarie 2018 1630 afişări

Jucăriile au un rol important în viaţa copiilor, iar în perioada de pregătire pentru sărbători – mai cu seamă cele de iarnă – şi adulţii sunt preocupaţi de alegerea celor mai potrivite cadouri. Cele mai importante ţări în privinţa producţiei de jucării sunt SUA, Marea Britanie, China şi India. Iată şi cele mai mari companii în domeniul producţiei de jucării.

10

PLAYSCKOOL

Este o companie americană, care reuneşte branduri ca Mr. Potato Head, Tonka, Alphie şi Weebles, jucării care ajută la dezvoltarea abilităţilor motorii, dar şi la dezvoltarea logicii.

09

PLAYMOBIL

Producătorul german de jucării a fost înfiinţat de grupul de firme Brandstatter Group şi a fost ulterior reorganizată de Hans Beck, în perioada 1971-1971, care a poziţionat compania în segmentul producţiei de jucării.

08

BARBIE

Celebra păpuşă a apărut iniţial în 1959, la iniţiativa lui Ruth Handler, soţia fondatorului Mattel .

07

MEGA BRANDS

Compania canadiană este în prezent deţinută de Mattel. Cele mai importante produse din portofoliu sunt Mega Blocks, jucării de construcţii.

06

NERF

Compania a fost fondată de fraţii Parker, iar ulterior a fost preluată de Hasbro. Nerf s-a consacrat în segmentul armelor de jucărie cu proiectile moi. Veniturile anuale estimate se plasează la circa 400 de milioane de dolari.

05

DISNEY

Încă din 1929, Disney produce, într-un fel sau altul, jucării – figurine Mickey, Minnie, alte personaje din desene animate şi o sumedenie de alte jucării.

04

HASBRO

Brandul aparţine compaiei Hasbro Bradley and Hassenfeld Brothers, o companie multinaţională consacrată în domeniul jocurilor de societate, ca Monopoly.

03

MATTEL

Producătorul de origine americană are o istorie care începe din 1945, când a fost înfiinţată de Harold Matson şi Elliot Handler. În timp, a mai preluat companii ca Barbie Dolls, Fisher Price, Monster High sau Hot Wheels.

02

NINTENDO

Compania de origine japoneză este unul dintre cei mai importanţi producători de jocuri video. Producţia de jucării a început în 1970 şi din 1989 a demarat creaţia de jocuri video. În afară de Nintendo, produce jocuri ca Super Mario, Legenda Zeldei. Deţine şi The Pokemon Company.

01

LEGO

Producătorul de jucării olandez şi-a câştigat renumele mulţumită bucăţelelor de plastic folosite în jocuri de construcţii. Lego a început activitatea în acest domeniu în 1947, iar în prezent are şi parcuri de distracţie cu tematică similară.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.