Cati oameni lucreaza la stat in Romania?

Postat la 28 august 2009 182 afişări

Numarul angajatilor din domeniul public raportat la 1.000 de locuitori, variaza semnificativ in tarile europene. Astfel in Romania sunt 80 de angajati in sectorul public raportat la mia de locuitori, un numar cu 30% mai mare decat in Italia si cu 22% fata de Spania.

Numarul de angajati care lucreaza in domeniul public este in scadere datorita proceselor de privatizare si reformelor economice. Daca in 2005 erau 1,92 milioane de persoane care lucrau in sectorul public in Romania, in 2008 numarul a scazut cu aproximativ 10% ajungand la 1,72 milioane.

Diferenta intre Suedia sau Norvegia si Romania este foarte mare. Unul din motivele care explica de ce statele nordice isi permit sa mentina un numar foarte mare de angajati la stat este dat de faptul ca sectorul privat in aceste state este competitiv si are o productivitate foarte ridicata.

Cititi mai multe despre graficul zilei aici.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
graficul zilei,
angajati,
stat,
public,
privat
/special/cati-oameni-lucreaza-la-stat-in-romania-4806869
4806869
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.