Cate masini sunt pe strazile din Romania

Postat la 17 august 2009 411 afişări

In doar 15 ani, parcul auto din Romania s-a dublat. Chiar si asa, Romania ramane una dintre cele mai slab motorizate tari din Europa (ca raport intre numarul de masini pe cap de locuitor).

Explozia vanzarilor de masini din ultimii ani a facut ca parcul auto sa creasca acelerat, peste 4 milioane de autoturisme fiind in prezent inmatriculate in tara. Mai important, cresterea vanzarilor de masini s-a facut in principal prin achizitia de masini noi, ceea ce a „curatat” foarte mult parcul auto fata de situatia din urma cu 10-15 ani cand mai mult de trei sferturi din masini aveau o vechime de peste 15 ani.

Mai mult, ponderea Dacia in parcul auto a scazut permanent pe masura ce importurile au explodat, sustinand avantul din ultimii ani al pietei, fie ca fost vorba de perioada 2005-iunie 2008, cand au crescut in special vanzarile de masini noi sau perioada de dupa iulie 2008 cand au explodat importurile de masini second-hand.

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
graficul zilei,
auto,
masini,
producatori
/special/cate-masini-sunt-pe-strazile-din-romania-4758460
4758460
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.