Cu gluga pe ochi

Postat la 24 februarie 2009 52 afişări

O scurta notita a departamentului de analiza al filialei ucrainene a bancii Erste mi-a adus aminte de produsul care m-a facut, saptamana trecuta, sa exclam “fraier mai sunt!”. Tot notita aceea mi-a schimbat putin, dar numai putin, lista de prioritati.

Notita celor de la Erste anticipeaza o posibila revenire a disputei ruso-ucrainene pe tema gazelor naturale, cu efectele deja binecunoscute asupra restului Europei. Concret, la 7 martie expira termenul la care Naftogaz trebuie sa verse in jur de 450 de milioane de dolari pentru gazele consumate in luna februarie. Dar Ucraina este una din tarile cele mai afectate de criza, iar companiile de utilitati, industria si cetatenii nu s-au inghesuit sa plateasca; exista un risc major ca Naftogaz sa nu dispuna de banii necesari. Exista, in recent semnatul contract dintre cele doua parti, diverse scenarii de actiune in acest caz, cum ar fi aplicarea de penalitati sau majorarea tarifelor sau a avansurilor de platit. Dar sunt de asteptat si reactii ucrainene, cum ar fi ceva arestari de oficiali, aceasta dupa ce consiliul national al securitatii si apararii de la Kiev a decis, in urma cu cateva zile, o ancheta asupra legalitatii contractului semnat in februarie. Adica avem de-a face cu o noua balteala politico-economica cu potentiale efecte pe care numai mama primavara le-ar putea atenua.

 

Asa ca un Snuggie ar fi perfect, pentru vremuri reci si cu facturi mari. Snuggie este acel produs din cauza caruia m-am exprimat autocritic si este, simplu, o patura cu maneci (cautati pe Google), in care te poti cuibari, confortabil si calduros, fara sa-ti blochezi mainile. Nu-i genial? Fericirea, fara marime, in trei culori simple - rosu burgund, albastru si verde.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
editorial,
Dorin Oancea
/opinii/cu-gluga-pe-ochi-3995618
3995618
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.