Cristian Tudor Popescu: Morţii sunt leneşi la nesfârşit

Postat la 13 februarie 2012 18 afişări

Suntem cumva în Siria? mă întrebam când am auzit de numirea şefului unui serviciu secret militarizat pentru postul de premier al României. Mult mai repede decât credeam, dl Ungureanu probează acelaşi ataşament faţă de uniforme în raport cu "viermii" de civili cu care ne-a obişnuit dl Băsescu.

Abia scoborât din elicopter în zonele înmormântate sub zăpezi, dl Ungureanu emite ca un intelighent ce se află o apoftegmă (rimează cu flegmă) colosală: "Militarii îngheaţă la deszăpeziri, locuitorii stau la căldură. Este inadmisibil. Nu putem plăti lenea la nesfârşit".

În ciuda faptului că mi-a stat mintea în loc, încerc totuşi să analizez verdictul d-sale. Să-şi fi trimis proaspătul ex-spion-şef iscoadele externe la intern, prin casele miilor de nenorociţi care, fără electricitate şi gaz, îngheaţă de vii în Vrancea şi Buzău, şi i-au găsit cu vreun reşou în priză?

E nemulţumit premierul de pregătirea fizică a localnicilor, mulţi bătrâni, bolnavi şi copii, care nu reuşesc să mute nămeţii de peste 2 m cu lopata?

Cei care zac morţi prin case, nimeni nu ştie câţi, fără să poată fi îngropaţi, pot fi consideraţi leneşi? Probabil că da.

Un frumos arc peste timp cu "Iarna nu-i ca vara!", aruncată de dl Băsescu celor blocaţi în viscol pe autostradă, şi "Vreţi să vă fac hotel?", interogaţia servită de dl Tăriceanu unei bătrâne cu casa luată de ape.

Dl Băsescu poate să stea liniştit la Predeal, unde a plecat la snowmobil, nu mai e nevoie să se agite la dezastre ca pe vremuri, când avea nevoie de voturi - dl Ungureanu îl suplineşte cu cinste.


Cristian Tudor Popescu este senior editor al ziarului Gândul

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ctp,
ninsori,
ungureanu,
opinie
/opinii/cristian-tudor-popescu-mortii-sunt-lenesi-la-nesfarsit-9229394
9229394
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.