TVK Lumea, vandut

Postat la 11 iulie 2006 1 afişăre

Dupa ce a dat peste 30 mil. euro anul trecut sa cumpere Prima TV, Kiss FM si Star FM, SBS Broadcasting cumpara acum un post de nisa: TV K Lumea.

Dupa ce a dat peste 30 mil. euro anul trecut sa cumpere Prima TV, Kiss FM si Star FM, SBS Broadcasting cumpara acum un post de nisa: TV K Lumea.

 

Compania SBS Broadcasting, care mai detine in Romania postul de televiziune Prima TV si statiile de radio Kiss FM si Magic FM, a cumparat postul de televiziune cu profil muzical TV K Lumea, relata Mediafax la sfarsitul saptamanii trecute.

 

Oficialii Prima TV au confirmat achizitia, dar nu au oferit detalii despre preluare. Ei au spus ca saptamana aceasta informatia va deveni publica. Departamentul de comunicare al TV K Lumea nu a facut nici un fel de declaratii oficiale pe marginea acestui subiect. Televiziunea TV K Lumea este operata, conform CNA, de societatea Atelierele Culturale SRL. Aceasta este controlata, conform aceleiasi surse, de companiile Atomic New Media SRL (48%), Euro - Sens Suport SRL (18%) si Rouman Invest Properties SRL (17%). In actionariat este prezenta si o persoana fizica, Lucia Florica Ardelean (17% din actiuni). Iar unicul actionar al Atomic New Media SRL este Todd Walter Stump, cel care a preluat recent actiunile lui Paul Opris - decedat acum cateva luni - de la mostenitorii acestuia. Opris a fost unul dintre fondatorii postului Tele 7 abc si s-a numarat printre apropiatii fostului premier Adrian Nastase.

 

Pentru ca tranzactia dintre SBS si TV K Lumea sa fie finalizata, aceasta are nevoie de avizul Consiliului National al Audiovizualului (CNA). SBS Brodcasting este o companie europeana de radio si televiziune cu operatiuni in Europa Centrala si de Vest. Printre tarile in care SBS opereaza in mod curent se numara: Belgia, Danemarca, Grecia, Ungaria, Olanda, Norvegia, Romania si Suedia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TVK Lumea,
vandut
/media-marketing/tvk-lumea-vandut-1006406
1006406
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.