TV Nova cumpara Mediafax Cehia

Postat la 20 ianuarie 2010 11 afişări

Compania CET 21, detinatorul TV Nova, va achizitiona agentia de presa Mediafax Cehia. Postul de televiziune isi va extinde astfel informatiile.

"Achizitia va determina imbunatatireaacoperirii media de catre TV Nova in Republica Ceha", spune Romana Tomasova, vicepresedintele CME. Acordul intre CET 21 si MediaPro Management a fost semnat, insa tranzactia va intra in vigoare dupa inregistrarea la Registrul Comertului.

In ceea ce priveste Mediafax Romania, directorul general Cristian Dumitriu spune ca agentia intentioneaza sa-si dezvolte business-ul, iar resursele alocate in alte proiecte vor fi concentrate pentru proiectele din Romania. "Mediafax intentioneaza sa-si dezvolte business-ul si sa continue investitiile in Romania, in pofida perioadei economice dificile. Resursele alocate in alte proiecte vor fi concentrate pe piata din Romania, unde business-ul Mediafax are un real potential de crestere in urmatorii ani", precizeaza Dimitriu.

Mediafax Cehia s-a lansat in luna iunie 2008 si are clienti atat in presa, cat si in sectorul public si privat.

CET 21 este detinuta de Central European Media Enterprises (CME), care opereaza retele de televiziune in sase state din Europa Centrala si de Est.

Posturile de televiziune ale companiei sunt localizate in Bulgaria (PRO.BG si RING.BG), Croatia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport), Romania (Pro Tv, Pro Tv International, Acasa, Pro Cinema, Sport.ro si MTV), Slovacia (TV Markiza, Doma), Slovenia (POP TV, Kanal A, TV Pika) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1, Kino).

CME este listata la bursa electronica Nasdaq, din Statele Unite, precum si la Bursa de Valori de la Praga.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mediafax,
achizitie,
Adrian Sarbu,
media
/media-marketing/tv-nova-cumpara-mediafax-cehia-5387191
5387191
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.