Şase zile de spectacole în cadrul festivalului internaţional „Teatru, Stradă şi Copil”

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 09 septembrie 2015 285 afişări

În perioada 11-16 septembrie se va desfăşura ultima parte a celei de-a IV-a ediţii a Festivalului Internaţional „Teatru, Stradă şi Copil”, organizat de Teatrul Ţăndărică. Festivalul face parte din microstagiunea aniversară „Ţăndărică 70 de ani” şi va reuni, la Bucureşti, 11 dintre cele mai importante state membre ASSITEJ (Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret).

Şase zile de spectacole în cadrul festivalului internaţional „Teatru, Stradă şi Copil”

În cele 6 zile, atât la sediul din Lahovari cât şi la Teatrul Itinerant Ţăndărică, amplasat în Parcul Lumea Copiilor, vor avea loc spectacole de teatru pentru copii şi adulţi, susţinute de trupe de profil din România şi din străinătate, conferinţe şi dezbateri după spectacole.

Personalităţi marcante de talie mondială din domeniul teatrului vizual, prezente la Bucureşti cu ocazia acestui festival, vor dezvălui strategii şi modalităţi de lucru în tendinţele contemporane din teatrul de animaţie, reuşind astfel să facă din acest festival un centru de interconectare internaţională în domeniul teatrului de animaţie.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc la sediul din Lahovari, vineri 11 septembrie, de la orele 19.00, când se va juca spectacolul pentru adulţi, "Adunarea păsărilor".

Unul dintre evenimentele importante ale acestei ediţii îl reprezintă seara specială de duminică, 13 septembrie, când se va semna un protocol de colaborare între 8 state membre ASSITEJ, menit să faciliteze dezvoltarea de proiecte comune. Tot în cadrul acestei seri speciale se va juca, în premieră, spectacolul “Micul prinţ”.

Organizat de Teatrul Ţăndărică, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi sub egida ASSITEJ Internaţional, Festivalul Internaţional „Teatru, Stradă şi Copil” se desfăşoară în cadrul Stagiunii de Vară şi este unul dintre evenimentele care marchează Aniversarea de 70 de ani a Teatrului Ţăndărică.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

VINERI 11 septembrie

ora 11. Teatrul Ţăndărică prezintă RIDICHEA URIAŞĂ la Teatrul Itinerant Ţăndărică – Parcul Lumea Copiilor. Spectacol interactiv, 3+, 50 min

ora 19. GALA DE DESCHIDERE  la Sala Lahovari. Teatrul Ţăndărică prezintă ADUNAREA PĂSĂRILOR la Sala Lahovari. Spectacol pentru adulţi nonverbal, 60 min

SÂMBĂTĂ 12 septembrie

ora 10. Teatrul Ţăndărică prezintă CAPRA CU TREI IEZI la Teatrul Itinerant Ţăndărică – Parcul Lumea Copiilor. 3+, 55 min

ora 11. Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely - Timişoara prezintă NOROC CU LAPTELE la Sala Lahovari în limba maghiară, dublat în română şi engleză. 4+, 70 min

ora 12. Teatrul Ţăndărică prezintă CAPRA CU TREI IEZI la Teatrul Itinerant Ţăndărică – Parcul Lumea Copiilor. 3+, 55 min

ora 12 – Accesul se face doar pe baza de invitaţie

Modalităţi de cooperare culturală în cadrul reţelelor internaţionale – conferenţiază reprezentanţi din Italia (Giovanna Palmieri, Helena Tiren), Austria (Christoph Thoma, Norbert Bayer, Kai Krosche) şi Serbia (Diana Krzanic Tepavac)  la Anima Studio (Ţăndărică, et.4)

ora 18:30. LANSARE DE CARTE, în Foaier

ora 19. Teatrul Ţăndărică prezintă CANDID la Sala Lahovari, spectacol pentru adulţi, nonverbal, 60 min

ora 20 – Accesul se face doar pe baza de invitaţie. PREZENTARE 70 DE ANI DE ŢĂNDĂRICĂ, la Teatrul din Nori (Ţăndărică, et.5)

DUMINICĂ 13 septembrie

ora 10. Teatrul Ţăndărică prezintă MOTANUL ÎNCĂLŢAT la Teatrul Itinerant Ţăndărică – Parcul Lumea Copiilor. 3+, 55 min

ora 12. Teatrul Ţăndărică prezintă MOTANUL ÎNCĂLŢAT la Teatrul Itinerant Ţăndărică – Parcul Lumea Copiilor. 3+, 55 min

ora 12. CĂLĂTORIA LUI ŢĂNDĂRICĂ - PREZENTARE 70 DE ANI DE ŢĂNDĂRICĂ la Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Suţu

ora 16. Masă rotundă cu participarea criticilor de teatru şi a invitaţilor: teatrul de animaţie, ÎNCOTRO? la Anima Studio (Ţăndărică, et.4)

ora 18. Semnare protocol de cooperare culturală ASSITEJ Europa 8+ şi aniversare 50 de ani de ASSITEJ, la Sala Lahovari

ora 19. Teatrul Ţăndărică prezintă MICUL PRINŢ la Sala Lahovari, 3+, 60 min

ora 20 – Accesul se face doar pe baza de invitaţie. Prezentarea teatrelor pentru copii şi tineret din România – participă directorii de teatre şi festivaluri de profil la Teatrul din Nori (Ţăndărică, et.5)

LUNI 14 septembrie

ora 09 – Accesul se face doar pe baza de invitaţie.

Sesiune de informare şi atelier europa creativă – cultura: eveniment dedicat operatorilor culturali participanţi la festival la Anima Studio (Ţăndărică, et.4)

ora 11. Teatrul Ţăndărică prezintă CUI I-E FRICĂ DE BAU-BAU? la Sala Lahovari, în limba engleză, 4+, 50 min

ora 12. Modalităţi de expresie în teatrul pentru copii şi tineret din china – conferenţiază reprezentanţii delegaţiei chineze (Feng Dahai, Zhao Yu, Wu Xu, Sun Jingwei, Ding Xiaoqiu, Han Lu, Wu Yanlin), la Anima Studio (Ţăndărică, et.4)

ora 17. Spectacol lectură COPACUL de Feng Li, la Anima Studio (Ţăndărică, et.4), în interpretarea actorilor Teatrului Ţăndărică

ora 18. discuţie despre spectacol cu participarea autoarei Feng Li (China) la Anima Studio (Ţăndărică, et.4)

ora 19. Teatrul Ţăndărică prezintă CINE EŞTI TU? la Anima Studio (Ţăndărică, et.4), 2+, 40 min

ora 20 – Accesul se face doar pe baza de invitaţie. discuţie despre spectacol cu participarea realizatorilor spectacolului: Romano Bogdan şi Davor Dokleja şi Leo Vukelic, Miran Hajos (Croaţia) la Teatrul din Nori (Ţăndărică, et.5)

MARŢI 15 septembrie

ora 10. Proiecţii video ale spectacolelor teatrelor pentru copii şi tineret din china: Teatrul naţional pentru copii din China (Beijing), Teatrul de artă pentru copii (Jinan), Aansamblul de dramă Zhejiang, la Anima Studio (Ţăndărică, et.4)

ora 11. Teatrul Ţăndărică prezintă PINOCCHIO la Teatrul Itinerant Ţăndărică – Parcul Lumea Copiilor, 3+, 50 min

ora 12. Întâlnirea delegaţiilor străine cu oficialităţile române

ora 18:30. Lansare de carte, Foaier

ora 19. Teatrul Bag Lady, Spania prezintă BAG LADY, la Sala Lahovari, nonverbal, 9+, 45 min

ora 20 – Accesul se face doar pe baza de invitaţie. prezentarea tendinţelor în teatrul pentru copii şi tineret din Coreea – conferenţiază Kim Sookhee (Coreea) la Teatrul din Nori (Ţăndărică, et.5)

MIERCURI 16 septembrie

ora 11. Teatrul Ţăndărică prezintă URSUL PĂCĂLIT DE VULPE la Teatrul Itinerant Ţăndărică – Parcul Lumea Copiilor. Spectacol interactiv, 3+, 50 min

ora 17. rotundă cu participarea criticilor de teatru şi a invitaţilor: concluziile festivalului la Anima Studio (Ţăndărică, et.4)

ora 19. Teatrul Akebi Group, Japonia prezintă TARŌ; PETER PAN; TEATRU DE UMBRE PENTRU CÂNTECE, la Sala Lahovari, în limba japoneză, cu intervenţii în limba română, 4+, 50 min

ora 20 – Accesul se face doar pe baza de invitaţie. prezentarea tendinţelor în teatrul pentru copii şi tineret din Japonia – conferenţiază Nakodachi Kohey (japonia) la Teatrul din Nori (Ţăndărică, et.5)

Urmărește Business Magazin

/media-marketing/sase-zile-de-spectacole-in-cadrul-festivalului-international-teatru-strada-si-copil-14706078
14706078
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.