ROMANII AU TALENT ia startul vineri. Ce surpize va pregatesc Smiley si Pavel Bartos

Autor: Ana Raduta Postat la 17 februarie 2011 73 afişări

Mai sunt doar cateva zile pana cand incepe cel mai asteptat show al anului. Formatul “Got Talent” apare pentru prima oara pe micile ecrane din Romania, dupa ce, la nivel global, s-a transformat intr-un fenomen cu audiente record.

De vineri, Romania intra pe harta celor peste 40 de tari in care formatul "Got Talent", cumparat de Pro TV de la FremantleMedia, a intrat si a doborat recordurile de audienta. Cel mai probabil, la fel se va intampla si aici, de vreme ce auditiile pentru "Romanii au talent" au adunat zeci de mii de oameni din toata tara, indiferent de varsta, orasul unde stau sau meseria pe care o au.

Pe scena au urcat de la copii de trei ani pana la batrani de peste 84 de ani care au dorit fie sa impresioneze o tara intreaga, fie sa-si implineasca un vis de a fi pentru cateva minute in lumina reflectoarelor, in fata unui public numeros. Ocupatiile celor veniti la acest show au fost si ele extrem de diferite: avocati, asistente, farmacisti, profesori, preoti, inspectori bancari, analisti juridici, jurnalisti sau studenti, pensionari si someri.

Toti au venit in fata juriului, format din Andra, Andi Moisescu si Mihai Petre, cu talente si aptitudini de la cele mai comune pana la cele mai neobisnuite - cantareti cu voci incredibile, dansatori, acrobati, fachiri, contorsionisti sau oameni cu indeletniciri deosebite, precum vorbitul invers sau scrisul cu ambele maini in acelasi timp.

"Se spune ca suntem mereu surprinzatori. Da, stiu, romanii au talent. Dar am senzatia ca n-am perceput niciodata adevarata dimensiune a acestui talent. O sa aveti o mare surpriza atunci cand "Romanii au talent" va intra in emisie. O sa fiti uimiti. La fel am patit si eu", spune Andi Moisescu, unul dintre cei trei jurati. In cifre, showul care incepe la Pro TV pe 18 februarie, de la ora 20.30, inseamna cateva mii de concurenti, sute de numere prezentate pe scena, 20 de spectacole in cele mai importante cinci orase din tara si mii de spectatori.

"Got Talent" este formatul international care a redefinit cuvantul "talent" si a revolutionat ideea de divertisment de televiziune, scotand la lumina milioane de oameni capabili de lucruri incredibile. A fi talentat nu s-a mai rezumat la a sti sa canti sau sa dansezi, ci a fost interpretat ca orice lucru si actiune realizate intr-un mod spectaculos.

Vandut in 40 de tari din intreaga lume, printre care SUA, Marea Britanie, Franta, Germania, Polonia, Olanda, Australia, Albania, India, Mexic sau Armenia, formatul "Got Talent" a fost adus pe piata de SYCO, compania detinuta de Simon Cowell, unul dintre membrii juriului de la "Britains Got Talent".

Editia-pilot pentru acest show a fost filmata in Marea Britanie pentru ITV si a fost gazduita de Paul O'Grady. Din cauza divergentelor dintre vedeta britanica si postul de televiziune, filmarile au fost intrerupte, iar prima editie a formatului "Got Talent" a fost realizata in Statele Unite ale Americii, in 2006.

Modul cum competitia functioneaza este relativ simplu. Nu conteaza varsta, ocupatia sau natura talentului, ci abilitatea de a-l exprima intr-un mod cat mai spectaculos. Puterea de decizie sta in mainile juriului, care prin apasarea unui simplu buton poate opri drumul spre celebritate al concurentului. Juratii au la dispozitie un "X" pe care il pot activa in timp ce concurentul se afla pe scena, daca numarul prezentat nu le este pe plac. Daca toate cele trei "X"-uri sunt aprinse in timpul actului artistic, concurentul este nevoit sa se opreasca si sa paraseasca scena. n Romania, showul va fi prezentat de Smiley si actorul Pavel Bartos si jurizat de Andra, Andi Moisescu si Mihai Petre.

Interesul si spectacolul oferit de acest format au atins recorduri de audienta in tarile unde a fost difuzat. Oamenii au stat nedezlipiti de televizoare, fiecare concurent ce urca pe scena fiind o surpriza pentru ei. Practic, "Britain's Got Talent" a fost programul de divertisment cu cele mai mari audiente obtinute in anul de lansare, ajungand la o medie de 11,6 milioane de telespectatori.

Audienta a crescut cu fiecare sezon, cea de-a treia editie a emisiunii, din 2009, fiind programul cu cea mai mare audienta din ultimii 10 ani. ITV1, postul de televiziune care difuzeaza acest show, a obtinut un rating record de 18,3 milioane de telespectatori si o cota de piata de peste 70%. Audientele obtinute de ITV1 pe toata durata difuzarii "Britains Got Talent" au fost de aproape noua ori mai mari decat cele ale competitorului sau, BBC1.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
media,
Romanii Au Talent,
fenomen,
ecrane,
show
/media-marketing/romanii-au-talent-ia-startul-vineri-ce-surpize-va-pregatesc-smiley-si-pavel-bartos-7977347
7977347
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.