Publicitatea intra in era HD

Postat la 22 februarie 2010 16 afişări

Primii advertiseri care au creat un spot TV in format HD (high definition) au fost cei de la Alexandrion. Spotul a inceput deja sa ruleze, iar prima televiziune care il emite este PRO TV.

Spotul Alexandrion "De la un prieten" este o coproductie romano-germano-slovena si a fost filmat pe coastele Mediteranei, la granita dintre Slovenia si Croatia.

Tema in jurul careia a fost creat sustine ideea de prietenie construita in timp, iar filmarea s-a defasurat pe parcursul a doua zile si doua nopti, cu ajutorul a peste 50 de specialisti - actori, cameramani, regizor, producatori, tehnicieni in efecte speciale, pirotehnisti.

"Alexandrion devine un simbol al prieteniei de lunga durata prin noua sa campanie de brand, al carei punct de pornire este spotul TV, difuzat si in varianta HD", spune Gyuri Eperjessy, director comercial al Alexandrion Grup Romania.

Spre deosebire de spoturile standard, calitatea si claritatea imaginilor HD sunt de aproximativ patru ori mai mari. Tocmai de aceea, pregatirea spotului Alexandrion pentru emisie HD a implicat un proces laborios de scanare a peliculei si tratarea fiecarui cadru ca pe o fotografie de sine statatoare.

Astfel, fiecare din cele 2.500 de fotograme selectate a fost recolorata, dupa care fotogramele au fost reasamblate si calibrate. Numai acest proces a durat 30 de zile.

Rezolutia mare oferita de tehnologia High Definition inseamna o imagine mai clara si mai putin estompata. Imaginile in miscare sunt mai precise, culorile mai naturale, iar sunetul este in sistem surround.

"Ne bucuram ca partenerii nostri din advertising, chiar si intr-o perioada de criza, raspund initiativei PRO TV de a oferi telespectatorilor conditii de vizionare de o calitate superioara. PRO TV si-a inceput emisia HD in urma cu peste trei ani, difuzand o mare parte dintre programe in acest format. Intre timp, am continuat investitiile in tehnologia de ultima generatie si pentru Sport.ro", spune Zoe Vasilescu, sales director la PRO TV. PRO TV a demarat rularea spotului inca din 12 februarie.

Distributia catre televiziuni a primului spot HD produs in Romania se va face prin intermediul celui mai modern sistem digital livrat de TvDelivery.

Spotul HD Alexandrion "De la un prieten" a fost produs de agentia de publicitate GMP Advertising, alaturi de casa de productie Multimedia Est si regizorul Linus Ewers din Germania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
media,
publicitate,
Alexandrion,
spot,
PRO TV,
HD
/media-marketing/publicitatea-intra-in-era-hd-5588291
5588291
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.