ProTV de primăvară

Postat la 04 februarie 2012 30 afişări

ProTV a pregătit noua grilă de programe, care urmează linia începută cu câţiva ani în urmă - producţii proprii şi show-uri de anvergură aduse de afară.

Noua grilă va fi emisă din luna februarie, când va începe al doilea sezon al emisiunii "Românii au talent". În faţa juraţilor Andra, Mihai Petre şi Andi Moisescu se vor prezenta mii de oameni talentaţi din toată ţara, care se vor lupta pentru câştigarea marelui premiu. Ca şi anul trecut, show-ul va fi prezentat de cuplul Smiley şi Pavel Bartoş. Sfârşitul lui februarie vine cu o premieră la ProTV - serialul românesc de comedie "Las Fierbinţi", cu o coloană sonoră inedită şi personaje memorabile.

Tot februarie este luna în care se întorc din vacanţă emisiuni precum "Apropo TV", "România, te iubesc!" sau "Ce se întâmplă, doctore?". De asemenea, telespectatorii vor putea urmări sezoane noi ale "Serviciului Român de Comedie" şi "Pariu cu viaţa".În martie, la ProTV va debuta "MasterChef", cel mai spectaculos show de cooking din întreaga lume, care a înregistrat până acum audienţe record în ţările în care a fost difuzat. Practic, bucătarii amatori care vor participa la emisiunea-concurs îşi vor demonstra talentele culinare în faţa a trei juraţi - Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu. Câştigătorul va deveni primul MasterChef al României şi va primi premiul cel mare, în valoare de 50.000 de euro.

Prima etapă a acestui show şi-a închis deja porţile, astfel că aproape 2.000 de bucătari amatori din toată ţara s-au înscris la preselecţiile din Bucureşti. În alte ţări, fie că au fost câştigători şi au savurat din plin gustul succesului, fie că au fost doar finalişti, unii dintre participanţi au reuşit să îşi deschidă propriile restaurante, să îşi schimbe cariera, să lanseze cărţi de bucate sau chiar să devină prezentatori TV.

Compania ProTV a raportat pentru trimestrul al treilea al anului trecut o cifră de afaceri de 31 milioane de dolari, în creştere faţă de valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului 2010, respectiv 29 milioane de dolari. Asta în ciuda faptului că piaţa de publicitate a scăzut cel mai sever în trimestrul al treilea dintre toate ţările în care operează CME, grupul care deţine ProTV S.A. Profitul OIBDA a fost de 4,6 milioane de dolari, cu 7% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2010.

Compania ProTV deţine posturile de televiziune ProTV, Acasă, Pro Cinema, ProTV Internaţional, Sport.ro şi MTV şi face parte din grupul american CME (Central European Media Enterprises). Compania americană deţine 95% din ProTV SA, restul de acţiuni fiind în posesia lui Adrian Sârbu.

Grupul american, care este cotat pe bursa americană Nasdaq şi pe bursa din Praga, deţine canale de televiziune în Cehia, România, Slovenia, Slovacia, Croaţia şi Bulgaria. Adrian Sârbu, cel care a creat ProTV acum 16 ani, conduce CME de aproape doi ani. El deţine în România, printre alte active media, şi Ziarul Financiar şi BUSINESS Magazin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ProTV,
show-uri,
anvergură
/media-marketing/protv-de-primavara-9196011
9196011
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.