Leo Burnett a investit anul trecut 500.000 de euro pentru a se dezvolta in mediul digital

Autor: Ana Raduta Postat la 14 iunie 2011 17 afişări

Investitiile de peste 500.000 de euro pe care grupul Leo Burnett le-a facut pentru a sustine strategia de dezvoltare in mediul digital au adus anul trecut grupului o dublare a cifrei de afaceri provenite din activitati derulate in acest mediu, fata de anul 2009.

"Este o crestere fireasca, urmare a definirii strategiei noastre cu accent pe mediul digital. Am inceput anul 2010 cu o singura companie interactiva in grup: iLeo, si am incheiat anul 2010 cu trei companii digitale - iLeo, Digital Star si The Geek", spune Stefan Iordache, COO Leo Burnett Group. Pe langa aceste trei companii, grupul are si doua departamente dedicate mediului de comunicare online: Starcom Interactive si departamentul dedicat social media, din cadrul The Practice. "Din 170 de oameni care lucreaza astazi in grupul nostru, 50 sunt implicati in web development, digital creative services, analytics, mobile, SEM, digital media planning & buying, social media sau DM, fata de 19 câti erau in 2009", mai spune Iordache.

In contextul unui an de investitii in digital, proportia profitului provenit din operatiunile digitale a crescut procentual de la 12% la 15%. "Acum patru ani, ne-am propus sa punem digitalul in centrul grupului nostru. Si am reusit. In 2010, am lansat doua companii digitale, am dezvoltat un departament dedicat la The Practice, dar si DigitalReport.ro - prima initiativa de continut a grupului", sustine COO-ul Leo Burnett.

O buna parte a investitiei a fost atrasa de dezvoltarea infrastructurii IT & telecomunicatii si certificarea ISO 9001 pentru Sistemul de Management al Calitatii si ISO/IEC 27001 pentru Sistemul de Management pentru Securitatea Informatiei in toate operatiunile digitale ale grupului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
media,
leo burnett,
investitii,
mediu digital
/media-marketing/leo-burnett-a-investit-anul-trecut-500-000-de-euro-pentru-a-se-dezvolta-in-mediul-digital-8341305
8341305
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.