GOLDEN PEN FREEDOM

Postat la 13 iunie 2006 1 afişăre

"Am vrut sa arat ca e posibil"

 

"Golden Pen Freedom", premiul anual al WAN, a fost acordat lui Akbar Ganji, cel mai important jurnalist iranian de investigatie, eliberat la 17 martie 2006 din detentie. Ganji a facut sase ani de inchisoare - trecand prin izolare, si, se spune, tortura - pentru o serie de articole publicate in 2000 (grupate in volumul "Dungeon of Ghosts") din care reiesea ca presedintele de atunci, Hashemi Rafsanjani, ar fi fost implicat, alaturi de alti politicieni conservatori, in asasinarea a cinci scriitori si intelectuali iranieni in 1998. Articolele ar fi afectat serios reputatia lui Rafsanjani, fiind chiar, se spune, printre factorii care l-au facut sa piarda alegerile din februarie 2000.

 

Ganji a fost condamnat la sase ani de inchisoare pentru colectarea de informatii confidentiale care aduc atingere securitatii nationale si pentru propaganda impotriva sistemului islamist.

 

"Motivul pentru care am rezistat e ca am vrut sa arat ca e posibil sa te opui intunericului si cruzimii", a spus Ganji in iunie anul trecut, dedicand premiul acordat de WAN la Moscova "tuturor disidentilor iranieni".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GOLDEN PEN FREEDOM
/media-marketing/golden-pen-freedom-1006176
1006176
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.