De ce se bat agentiile de publicitate pe premii

Postat la 21 iunie 2010 115 afişări

In fiecare an, pe vremea asta, agentiile de creatie devin mai galagioase decat oricand si incep sa anunte premiile pe care le-au castigat la festivalurile de specialitate. La o prima vedere, pare un avantaj important in fata concurentei, insa clientii spun ca de putine ori colectia de statuete devine elementul care face diferenta.

Festivalurile de publicitate continua sa fie unul dintre cele mai importante momente ale fiecarui an pentru agentii. Grupurile mari nici nu concep sa nu fie prezente in concurs si sa nu plece acasa macar cu un premiu. E drept ca tot mai multi publicitari recunosc ca, de anul trecut, si numarul participantilor, si calitatea spoturilor intrate in concursuri au scazut. Este un efect firesc al crizei, dupa ce companiile si-au redus bugetele de marketing, iar strategia de comunicare a fost reorientata catre un model mai simplu si mai auster, in care elementele artistice, uneori greu de inteles de catre consumatori, nu-si mai gaseau locul.

Cu toate acestea, agentiile nu au renuntat la traditia participarii la concursuri, ba mai mult, toti castigatorii au fost la fel de sonori ca in fiecare an cand a venit momentul sa anunte ce si cat au castigat. De aici insa si pana ca aceste premii sa fie ceva mai mult decat o unealta utila in construirea imaginii de agentie puternica e cale lunga. Pentru ca, dincolo de statueta, publicitarii au nevoie de o confirmare vitala - acceptul clientilor de a le incredinta contracte. Altfel, laurii se umplu de praf, iar bilantul contabil de minusuri.

"Pentru mine nu conteaza cate premii a luat agentia respectiva si niciodata nu m-am lasat influentat de acest criteriu la pitch-uri. Alegerile noastre au fost facute pe alte considerente, dar stiu ca pentru agentii este foarte important sa poata prezenta un portofoliu bogat in premii", spune Shachar Shaine, presedintele URBB si seful Tuborg Romania. Compania lui este unul dintre clientii ravniti de multe grupuri de comunicare, cu atat mai mult cu cat Shaine face parte dintre managerii pentru care un buget de comunicare solid ramane important, cu atat mai mult pe vreme de criza. In plus, berarii sunt recunoscuti ca fiind printre cei mai agresivi investitori in promovare. "Anul acesta am crescut bugetul de comunicare cu 15% fata de anul trecut si nu avem in plan reduceri nici pentru perioada urmatoare. Mai ales pe timp de criza, comunicarea ne poate ajuta foarte mult", completeaza Shaine.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
publicitate,
Effie,
premii
/media-marketing/de-ce-se-bat-agentiile-de-publicitate-pe-premii-6430843
6430843
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.