Cum a facut Jeremy Clarkson 850.000 de lire sterline din Top Gear peste salariul de la BBC

Autor: Razvan Muresan Postat la 04 ianuarie 2011 53 afişări

Jeremy Clarkson a castigat anul trecut mai bine de 850.000 de lire sterline de pe seama Top Gear in plus fata de salariul sau de baza de la BBC, multumita unei intelegeri neobisnuite cu departamentul comercial al televiziunii, informeaza Daily Mail.

Pozitia sa de <unul dintre cei mai bine platiti oameni din televiziune> vine de pe seama vanzarii de reviste, DVD-uri, carti, jucarii si alte produse promotionale asociate cu imaginea showului. Controversa vine de pe seama faptului ca multi contesta dreptul lui Clarkson de a castiga bani tocmai de pe urma unui program TV creat de BBC. Altii cred ca afacerea vrea sa para drept o rasplata pentru realizator, iar unii vorbesc chiar de un tratament special care i se acorda.

Cifrele inregistrate la Companies House, institutia care inregistreaza activitatea firmelor din Regat, indica faptul ca Clarkson a castigat din afacerea Bedder 6 - detinuta de realizatorul TV impreuna cu producatorul executiv Andy Wilman si BBC Worldwide - bani peste salariul sau de un milion de lire de la BBC. Mai exact, jumatate de milion din dividende si 350.000 de lire sterline "plati pentru servicii". Totul pentru ca vedeta sa nu plece de la BBC, mai ales ca realizatorul show-ului a devenit alaturi de Top Gear un fenomen global.

Cititi mai multe despre fenomenul Top Gear pe www.dailymail.co.uk

Vezi aici un interviu cu Jeremy Clarkson

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
media,
marketing,
Jeremy Clarkson,
Top Gear,
BBC,
venituri
/media-marketing/cum-a-facut-jeremy-clarkson-850-000-de-lire-sterline-din-top-gear-peste-salariul-de-la-bbc-7861867
7861867
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.