Cont mare, caut stapan?

Postat la 13 februarie 2006 1 afişăre

Rupand relatia cu reteaua regionala la care abia se afiliase (Ashley & Holmes), agentia GMP risca sa piarda contul de creatie Cosmote

Rupand relatia cu reteaua regionala la care abia se afiliase (Ashley & Holmes), agentia GMP risca sa piarda contul de creatie Cosmote. Felix Tataru, proprietarul agentiei de publicitate GMP, luase cat se poate de in serios parteneriatul cu Ashley & Holmes (A&H) - o retea regionala de publicitate de origine greceasca. Din momentul in care a batut palma cu grecii pentru afiliere la retea (care a avut loc in august 2005), Tataru a inceput sa-si consolideze echipa pentru a putea face fata contului venit prin retea: Cosmote.

 

Si-a completat echipa recrutand oameni cu experienta pe publicitatea telecom, PR si BTL si a dat drumul campaniei de lansare. Mai mult, dupa trecerea celor 18 luni contractuale de proba (adica in 2007), Tataru ar fi urmat sa cedeze retelei 50% din actiunile sale. Iar in 2008, ar fi listat agentia - cel putin asa isi propusese - la bursa.

 

Numai ca saptamana trecuta toate aceste planuri au fost ingropate, in care a fost luata decizia de a rupe relatia cu Ashley. "Am stat de vorba cu echipa si am ajuns la concluzia ca nu merita efortul sa continuam. Diferentele de viziune si de strategie intre echipa din Romania si cea din Grecia erau evidente inca de anul trecut", a declarat Felix Tataru.

 

Deocamdata, grecii de la A&H nu au comunicat nimic oficial despre ruptura, iar Makis Seriatos (care conduce A&H) nu a putut fi contactat, fiind plecat intr-o calatorie de afaceri, dupa cum a spus asistenta personala. Va pierde GMP contul operatorul de telefonie mobila Cosmote ca urmare a rupturii cu Ashley? "Ne asumam si acest risc. In acest moment, GMP are inca multe proiecte in derulare pentru Cosmote. Le vom duce cu siguranta pana la capat si apoi, impreuna, vom decide care este directia," a spus managerul GMP.

 

Conform unor surse BUSINESS Magazin, partea de creatie a Cosmote ar urma sa fie preluata de agentia Cohn & Jansen. Andrei Cohn, managerul agentiei, nu neaga ipoteza, dar spune ca "este prematur" sa vorbeasca despre acest lucru. In ipoteza pierderii acestui cont, ce se va intampla cu resursele atrase de GMP pentru gestionarea Cosmote? Tataru nu pare ingrijorat. "Avem deja mult de lucru".

 

Ashley a venit in Romania special pentru Cosmote. Contul de media al Cosmote - estimat neoficial la 10-15 milioane de euro in 2005-2006 - va fi gestionat de United Media, o agentie de media recent infiintata si in care A&H va detine o treime din actiuni. Celelalte doua treimi vor fi detinute de Media Investment si Dana Bulat, care a lucrat anterior la McCann Erickson. Si Zoltan Szigeti de la Media Investment, si Dana Bulat, au confirmat informatiile pentru BUSINESS Magazin.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cont mare,
caut stapan?
/media-marketing/cont-mare-caut-stapan-977681
977681
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.