Citeşte în noul număr din BUSINESS Magazin

Autor: Razvan Muresan Postat la 22 iunie 2012 26 afişări

"Reţetă de tânăr milionar" este materialul de copertă pe care revista BUSINESS Magazin vi-l propune din 25 iunie. Citiţi în continuare ce alte articole vă recomandă redactorii revistei în noul număr.


COVER STORY: Reţetă de tânăr milionar - de la un magazin, la o afacere de milioane de euro

Fondurile europene, investiţiile cu credite bancare şi formula "de la furcă la furculiţă" au fost catalizatorii CarmOlimp, care a ajuns, în 20 de ani, de la un magazin generalist la o afacere de zeci de milioane de euro. Doar divizia de prelucrare a mezelurilor a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro, iar previziunile pentru anul în curs indică o creştere de peste 30%. Grupul mai are 110 magazine, ferme de vaci, porci şi păsări, o fabrică de lactate, 4.500 de hectare de teren şi "mărunţişuri", cum sunt laboratorul de prăjituri şi linia de producţie a mâncărurilor gata preparate. Valentin Şoneriu, fiul fondatorilor, este, la 30 de ani, directorul general al afacerii şi vede clar direcţiile de dezvoltare: export, investiţii cu fonduri nerambursabile şi produse mai sofisticate, cu valoare adăugată mare.


FINANŢE: Estimare optimistă: pregătiţi-vă pentru încă zece ani de criză!


CONSUM: Importul de vinuri scumpe, o afacere câştigătoare

Importatorul Lerida Internaţional a pierdut, în urmă cu doi ani, cel mai important client din portofoliul său: Bacardi-Martini, care reprezenta 70% din vânzările companiei. De-atunci, firma a recuperat aproape integral, iar la finalul acestui an ar putea să ajungă la acelaşi nivel ca în 2009.


WEBOSCOP: Surface - tableta cu care Microsoft vrea să atace Apple

Încă din 2007, Microsoft a lansat un computer cu interfaţă tactilă care se chema Surface. Ideea era că acesta va ocupa tot biroul, iar utilizatorii îşi vor organiza documentele trăgându-le cu degetul dintr-un folder în altul. Numele a fost apoi schimbat, iar Surface a fost rezervat pentru altceva.


LIFESTYLE: CEO, în timpul săptămânii. Jucător de volei, în weekend

A fi manager presupune de multe ori să renunţi sau să treci în plan secund alte activităţi sau hobbyuri. Unii manageri îşi fac însă, printre picături, timp să meargă la sală, la piscină sau la echitaţie. Daniel Mocanu îşi face vreme să joace volei în competiţii internaţionale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BUSINESS Magazin,
revista,
nr. 381
/media-marketing/citeste-in-noul-numar-din-business-magazin-9773174
9773174
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.