Citeşte în noul număr Business Magazin de luni, 8 iulie

Autor: Ioana Matei Postat la 05 iulie 2013 581 afişări

"Afacerea YACHTING - cât te costă şi ce câştigi" este materialul de copertă pe care revista Business Magazin vi-l propune din 8 iulie. Citiţi în continuare ce alte articole vă recomandă redactorii revistei în noul număr.


COVER STORY: Afacerea YACHTING - cât te costă şi ce câştigi

Yachting: termenul e cel mai adesea folosit greşit. Pentru pasionaţii domeniului, e nevoie de vele pentru ca o ambarcaţiune să poarte numele ăsta. Celelalte sunt bărci cu motor, oricât de scumpe şi sofisticate. De partea celalaltă, milionarii proaspeţi posesori de motor-yacht se uită de sus la veliştii care aşteaptă şi-o zi întreagă vântul, în vreme ce ei

au ajuns deja la Istanbul, arzând şi-o tonă de combustibil pentru asta. Pentru că-şi permit. Fireşte, istoria ţine cu veliştii. Barca cu vele există de pe vremea fenicienilor, iar miile de ani care au trecut de la prima pânză ridicată în bătaia vântului n-au făcut decât să-i adauge parfum de legendă, arome exotice, imagini cu insule pline de cocotieri şi poveşti cu piraţi. Adevărul e însă un pic mai prozaic. În ultimii ani, chiar şi propulsate de vânt, velierele au reuşit să ia viteză în faţa bărcilor cu motor - cel puţin pe litoralul Mării Negre. Şi asta pentru că şcolile de yachting şi soluţiile de închiriere, charter sau proprietate comună au început să prindă teren şi la noi şi să scadă costul pe cap de om al expresiei “marinar de week-end”. Vorbim deci despre o industrie care ştie deocamdată să transforme banii în vele şi timpul petrecut pe mare în orgolii mai mult sau mai puţin împlinite. Următorul pas va fi pe drumul înapoi spre contul din bancă golit de această pasiune costisitoare.Cum să scoţi bani din yachting? E provocarea câtorva români, care ştiu deja cum să caute profitul pe mare, dincolo de orizontul crizei. Povestea lor, în această ediţie a Business Magazin.


RESURSE UMANE: Carcera open-space – infernul angajaţilor moderni


STUDIU DE CAZ: Luchi Georgescu face paşi pe orizontală pentru supravieţuire


SPECIAL: Preţurile materiilor prime pe mapamond nu mai au şanse de revenire


TURISM: Vacanţa în oraşul perfect - faţa ascunsă a Germaniei


Începând din 17 septembrie 2012, revista Business Magazin se va distribui în exclusivitate în reţelele Inmedio şi Relay.


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Business Magazin,
revista,
bm
/media-marketing/citeste-in-noul-numar-business-magazin-de-luni-8-iulie-11094411
11094411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.