Citeşte în noul număr BUSINESS Magazin de luni, 28 ianuarie

Autor: Razvan Muresan Postat la 25 ianuarie 2013 37 afişări

"Sătul de Bucureşti? Locuri din ţară unde puteţi începe o viaţă nouă" este materialul de copertă pe care revista BUSINESS Magazin vi-l propune din 28 ianuarie. Citiţi în continuare ce alte articole vă recomandă redactorii revistei în noul număr.


COVER STORY: Sătul de Bucureşti? Locuri din ţară unde puteţi începe o viaţă nouă

Multe din marile naţii au apărut şi s-au menţinut pentru că au plecat într-o direcţie oarecare: unii au plecat spre vest, alţii spre sud sau spre soare-răsare. Migraţia antreprenorilor şi a forţei de muncă au creat în lumea modernă enclave de ingeniozitate, cum este Silicon Valley şi definesc lumea globalizată. În România criza a pus în mişcare grupuri importante de persoane: dacă în 2009, primul an al crizei, numărul celor care şi-au schimbat domiciliul a fost în media obişnuită, de circa 350.000 de oameni, în 2010 valoarea a crescut la un uluitor 458.995 de persoane, practic un judeţ de dimensiunea Aradului, a Buzăului sau Botoşanilor s-a mutat. Ce opţiuni are un bucureştean sătul de aglomeraţie, de şmecheri, de poluare sau de orice altceva, unde poate merge şi ce afaceri poate să pornească? Cam 25.000 de oameni fug anual din Capitală, chiar dacă pentru unii schimbarea de buletin este la o aruncătură de băţ distanţă de marele oraş, în Ilfov, de exemplu. Împlinirea visului de a pune pe picioare o afacere proprie, o viaţă mai liniştită, un aer mai puţin poluat sau pur şi simplu o oportunitate în carieră sunt motive la fel de bune pentru a părăsi Capitala şi a construi o nouă viaţă într-un alt oraş.


RESURSE UMANE: Bătălia site-urilor de recrutare pe locurile de muncă tot mai puţine


RETAIL: Povestea miliardarilor discreţi care controlează comerţul din Europa


IT: Tabletele de 100 de euro coboară către clasa mijlocie


ZONA EURO: Investitorii au toate motivele să se gândească de două ori la locul unde îşi duc banii


Începând din 17 septembrie 2012, revista Business Magazin se va distribui în exclusivitate în reţelele Inmedio şi Relay.


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Business Magazin,
revista,
nr. 408
/media-marketing/citeste-in-noul-numar-business-magazin-de-luni-28-ianuarie-10521957
10521957
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.