Citeşte în noul număr BUSINESS Magazin

Autor: Razvan Muresan Postat la 07 septembrie 2012 17 afişări

"Costurile eşecurilor de la bacalaureat" este materialul de copertă pe care revista BUSINESS Magazin vi-l propune din 10 septembrie. Citiţi în continuare ce alte articole vă recomandă redactorii revistei în noul număr.


COVER STORY:Costurile eşecurilor de la bacalaureat

Mai bine de 150.000 de elevi nu au reuşit să treacă de examenul de bacalaureat în ultimii doi ani, iar soluţiile pe care piaţa muncii şi societatea le oferă tinerilor care au lăsat de mult timp educaţia pe plan secund sunt puţine şi nu le dau prea multe şanse. Ce viitor are un tânăr de nici 20 de ani să reuşească în viaţă fără examenul de maturitate şi cât pierde economia României de pe urma unei generaţii pe care mulţi o consideră pierdută?


RESURSE UMANE: Visul românesc trăit chiar în capitala financiară a lumii

Cele câteva sute de finanţişti români care lucrează în City-ul londonez trăiesc zi de zi visul oricărui tânăr care şi-a ros coatele pe băncile unei facultăţi cu specific economic, pentru care satisfacţia în carieră e dependentă de conectarea la adrenalina pieţelor financiare şi de reputaţia de a lucra pentru clienţi care au sute şi chiar miliarde de lire sterline în portofoliu. Iar paycheck-ul lunar cu trei sau chiar patru zerouri ce poartă antetul uneia dintre marile bănci de investiţii nu poate decât să facă şi mai frumos visul împlinit al românilor din capitala financiară a lumii.


LIFESTYLE: Locuri unde poţi să îţi încarci bateriile după un an de muncă

În Statele Unite şi chiar şi în unele state din Europa de Vest există moda ca după terminarea studiilor tinerii să îşi ia un an liber pentru a călători. În cultura occidentală această călătorie este privită ca una iniţiatică, cu rol educaţional. În România mulţi spun că este un privilegiu sau chiar o nebunie. "Nu am mai avut un concediu de x ani", se plâng mulţi angajaţi.


BUSINESS HI-TECH: Cinci amintiri plăcute de la târgul de tehnologie de la Berlin

IFA Berlin este probabil cel mai mare târg IT al Europei şi are loc în fiecare an la începutul toamnei. Ediţia din 2012 tocmai şi-a tras cortina, iar eu am fost prezent printre miile de produse şi expozanţi, despre care vă voi povesti, pe scurt, câte ceva în acest articol.


SPECIAL: Tinerii care încep cu stângul - semnele unei noi generaţii de şomeri în Europa

Şomajul în rândul tinerilor va rămâne la un nivel ridicat pentru cel puţin încă o jumătate de deceniu, estimează Organizaţia Internaţională a Muncii. Rata şomajului în rândul tinerilor este constant mai ridicată decat cea generală, reflectând dificultăţile celor din categoria de vârstă 15-24 de ani în a-şi găsi un loc de muncă. Efectele crizei din zona euro vor afecta şi economiile emergente, împingând şomajul în rândul tinerilor la 12,9% în 2017, comparativ cu 12,7% estimat pentru acest an.


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BUSINESS Magazin,
revista,
nr. 390
/media-marketing/citeste-in-noul-numar-business-magazin-10034959
10034959
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.