Citeşte în noul număr BUSINESS Magazin

Autor: Razvan Muresan Postat la 31 august 2012 30 afişări

"Drumul de la Micul Paris la Bucureştiul de astăzi" este materialul de copertă pe care revista BUSINESS Magazin vi-l propune din 3 septembrie. Citiţi în continuare ce alte articole vă recomandă redactorii revistei în noul număr.


COVER STORY: Drumul de la Micul Paris la Bucureştiul de astăzi

Acum circa un secol, pe la 1900, Micul Paris avea propriul Montmartre şi încerca să îşi construiască şi Champs Elysées-ul autohton, după chipul şi asemănarea originalului aflat în marele Paris. Tot atunci Calea Victoriei era artera emblematică a Bucureştiului, locul unde damele "bine" mergeau să îşi cumpere haine de blană şi să îşi croiască rochii după ultima modă. Era locul unde trebuia să fii văzut. Piaţa Unirii era populată de hale, prăvălii şi tarabe, un adevărat pol de comerţ al vremii. Nu se lăsau mai prejos nici străzile din actualul centru istoric care erau ocupate de meşteşugarii care mergeau mână în mână cu proprietarii de hanuri şi cârciumi. A rămas mărturie până astăzi Caru' Cu Bere, care, dacă ar putea vorbi, ar spune multe. Actualul bulevard Elisabeta, Calea Moşilor sau Calea Griviţei completau şi ele peisajul comercial al Bucureştiului de altă dată. Astăzi puţine sunt clădirile, restaurantele sau magazinele care mai stau să povestească vremurile de mult apuse. În afară de Calea Victoriei - un pol al modei de lux - şi Centrul Istoric - kilometrul zero al distracţiei -, fostele artere comerciale aşteaptă cuminţi chiriaşii. Pe Calea Moşilor au mai rămas doar farmaciile. Până şi băncile au fugit, lăsând în urmă zeci de spaţii goale. Regina Elisabeta nu stă nici ea mai bine. A fugit tot comerţul la mall?


SPECIAL: Razboiul giganţilor: când iPhone se luptă cu Galaxy


LIFESTYLE: Echitaţia, sportul regilor fără regate

O afacere atrage an după an tot mai mulţi curioşi, chiar dacă profitul este mereu sub semnul întrebării: centrele de echitaţie caută să impună nobleţea mersului la trap în aer liber, pasiunea oricărui iubitor de animale. Care este viitorul unui business de nişă cu tradiţie aristocratică?


GADGET: Când locuinţa este controlată din buzunar

Un router care îţi permite să controlezi oricând, de pe telefonul mobil, activitatea de pe calculatoarele de acasă nu mai are de-a face de-acum doar cu filmele SF. Americanii de la Cisco vor mai mult ca oricând să câştige pe seama mobilităţii specifice secolului XXI, iar pe acest şablon se mulează şi gadgetul lansat în această vară.


TURISM: Ghid culinar pentru litoralul românesc şi cel bulgar


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BUSINESS Magazin,
revista,
nr. 389
/media-marketing/citeste-in-noul-numar-business-magazin-10004089
10004089
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.