Business Magazin, editie tematica: Pariul CEZ in Romania - Dintr-o companie de utilitati, un partener pe termen lung al comunitatii

Postat la 18 septembrie 2015 297 afişări

Pe 30 septembrie, in urma cu zece ani, statul mai vindea o bucata din monopolul sau din domeniul distributiei si furnizarii de energie din Romania, de data aceasta acordul fiind semnat cu cehii de la CEZ. “Zestrea” cedata era Electrica Oltenia, compania cu cel mai mare numar de clienti cuplati la firele sale.

Dintre toti gigantii energetici care au intrat pe piata locala a energiei, pasul facut de CEZ este un model care arata ca dintr-o economie sud-est europeana se pot naste campioni regionali, cu un apetiti consistent de achizitii.

La zece ani dupa aceasta privatizare, dupa ani de reorganizare si dupa 240 de turbine eoliene mai tarziu, Business Magazin, alaturi de Martin Zmelik, directorul general executiv (CEO) al CEZ Romania fac recapitularea unuia dintre cele mai importante momente din energiei romaneasca si incearca sa traseze liniile de dezvoltare pentru urmatorii zece ani.

  • Care a fost secretul prin care CEZ s-a transformat intr-un jucator regional si nu a fost tinta de achizitie a unui campion romanesc?
  • Cum s-a schimbat cel mai mare distribuitor de “lumina” dupa zece ani de la privatizare si cum va arata noua specie de companie de utilitati in urmatorii zece ani?
  • Cum se ia decizia de a plasa 1,1 miliarde de euro intr-un proiect eolian mamut si cum se refac calculele dupa furtuna legislativa care a atacat domeniul?
  • Cum era Romania in 2005? Ce s-a schimbat in mediul de business in ultimul deceniu?
  • Cum schimba personal si profesional “experienta” Romania traseul unui manager?

Acestea sunt doar cateva dintrele temele de discutie pe care Business Magazin le va aborda alaturi de Martin Zmelik, omul care din vara anului trecut a preluat conducerea CEZ Romania, dar care din 2010 ocupa functia de director operational al companiei.

Marile procese de privatizare au definit structura sectorului energetic de azi si odata cu ele a avut loc o cedare a controlului asupra acestui sector strategic din partea statului roman catre companii straini, controlate de cele mai multe ori de alte state.

Editia tematica Business Magazin - Pariul CEZ in Romania va aparea pe piata in 21 septembrie.

Urmărește Business Magazin

/media-marketing/business-magazin-editie-tematica-pariul-cez-in-romania-dintr-o-companie-de-utilitati-un-partener-pe-termen-lung-al-comunitatii-14723120
14723120
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.