Aproape 16 mil. euro din publicitate online in 2009

Postat la 28 aprilie 2010 19 afişări

Piata locala de publicitate online s-a cifrat in 2009 la 65,1 de milioane de lei (aproape 16 milioane de euro, la cursul actual), in scadere cu aproximativ 10% fata de 2008, conform studiului ROADS – Romanian Online Advertising Study realizat de IAB Romania si PricewaterhouseCoopers Romania.

Scaderea este insa foarte mica prin comparatie cu regresul din anul trecut al intregii piete de publicitate, in timp ce, prin comparatie cu 2007, nivelul publicitatii online a crescut cu 53%.

n primul semestru al anului trecut, veniturile din reclame online s-au cifrat la 25,5 de milioane de lei (6,2 mil. euro), in scadere cu 25% fata de perioada similara a anului precedent, pe fondul reducerii bugetelor de publicitate. n a doua jumatate a anului insa, nivelul pietei a crescut cu 3% pana la 39,7 de milioane de lei (9,6 mil. euro).

Conform ROADS, anul trecut a debutat cu venitrui lunare din publicitate online cuprinse intre trei si cinci milioane de lei, primele semne de redresare incepana in luna septembrie, cand, comparativ cu luna precedenta, piata a crescut cu peste 50%, de la aproape patru milioane de lei la 5,8 de milioane de lei. Iar tendinta ascendenta a continuat si in ultimele doua luni ale anului, luna decembrie inregistrand cele mai mari venituri comparativ cu acelasi interval de timp din 2008, dar si din 2007, de aproximativ 9 milioane de lei.

"Aceste date reflecta faptul ca piata de publicitate online a depasit momentul critic al crizei si a avut tendinta usor ascendenta in cel de-al doilea semestru al anului trecut", a declarat Ruxandra Bandila, marketing communications and business development director in cadrul PwC Romania.

Studiul Roads structureaza investitiile in publicitatea online din Romania, in functue de formatele de publicitate folosite, precum si categoriile de advertiseri, la editia actuala participand 18 companii de media care au furnizar IAB si PwC cifrele de vanzari de publicitate online.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marketing,
publicitate,
online,
piata,
scadere,
PWC

Citeşte pe Gandul.ro

/media-marketing/aproape-16-mil-euro-din-publicitate-online-in-2009-6069820
6069820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.