Povestea unuia dintre cei mai vechi bancheri din România, care a transformat o casă de economii pe stil vechi într-o bancă universală modernă

Autor: Florin Casota Postat la 10 aprilie 2017 220 afişări

Radu Graţian Gheţea este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi bancheri din România.

Povestea unuia dintre cei mai vechi bancheri din România, care a transformat o casă de economii pe stil vechi într-o bancă universală modernă

Numele lui se leagă de ani buni cu cel al CEC Bank, a şasea bancă din sistem în 2015 în funcţie de active; conduce instituţia financiară din 2007.

Licenţiat în matematică la Universitatea din Bucureşti (1972) şi în economie la Academia de Studii Economice Bucureşti (1981), doctor în economie (2000), Gheţea şi-a început cariera la Centrul de Calcul al Sistemului Financiar Bancar, unde a lucrat la proiectul de automatizare pentru Banca Română de Comerţ Exterior (BRCE), la care s-a şi transferat în scurt timp.

În 1997, Radu Gheţea a fost ales ca membru în Consiliul de Administraţie al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), iar în 2000 a fost ales preşedinte – funcţie pe care a deţinut-o până în mai 2015, când a fost numit preşedinte de onoare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.