Top 100 cei mai admiraţi CEO: Omer Tetik, preşedinte & CEO Banca Transilvania

Autor: Ioana Matei Postat la 11 martie 2017 1278 afişări

Ascensiunea Băncii Transilvania din ultimii ani şi achiziţia Volksbank îl plasează pe bancherul de origine turcă într-o poziţie privilegiată în piaţa financiară locală.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Omer Tetik, preşedinte & CEO Banca Transilvania

Născut în Germania, Tetik are cetăţenie română şi a dobândit mai bine de 20 de ani de experienţă în domeniul bancar.

A fost numit CEO al Băncii Transilvania după mai mult de un an de căutări din partea consiliului de administraţie al Băncii Transilvania, condus de Horia Ciorcilă; era necesar un CEO compatibil cu viziunea băncii.

De la preluarea mandatului de conducere, Banca Transilvania a avansat în clasamentul instituţiilor de profil de pe plan local şi a ajuns în poziţia a treia.

În 2015 Banca Transilvania a avut o cotă de piaţă de 12,6% şi active în valoare de 47,3 miliarde de lei. Omer Tetik este absolvent al Faculty of Economics - Middle East Technical University, din Ankara, şi vorbeşte fluent patru limbi străine, inclusiv româna.

A făcut parte din conducerea executivă a Credit Europe Bank din 2000, unde a debutat ca şef al Diviziei Trezorerie şi Instituţii Financiare, iar mai apoi a coordonat mai multe departamente, inclusiv cele de retail banking, reţea şi carduri.

În 2010 a fost numit preşedinte şi director general al băncii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.