Tineri manageri: Ioan-Dragos Mirica, directorul de corporatii de la OTP

Postat la 06 iunie 2010 1042 afişări

Ioan-Dragos Mirica are in subordine directa 20 de oameni, ca proaspat director executiv (incepand din luna mai) al diviziei corporatii din OTP Bank Romania.

FUNCTIE: director executiv, Divizia Corporatii

VARSTA: 37 de ani

ACTIONARIAT: OTP Bank Nyrt. (99,99979262%), Merkantil Bank Zrt. (0,00020738%)

ACTIVE 2009: 1,36 mld. euro

PROFIT OPERATIONAL: 2009 - 4 mil. euro

ANGAJATI: 1.094

Studiile si le-a facut la ASE Bucuresti, Facultatea de Studii Economice in Limbi Straine (limba franceza), si le-a completat la Universitatea Pierre Mendes din Grenoble, cu diploma in administrarea afacerilor si management bancar. Cariera si-a inceput-o la Bancorex (1998-1999), ca analist principal de credite, dupa care a trecut la BRD-Société Générale Bucuresti, ca ofiter principal de credite in divizia de risc de credit (1999). Cea mai mare parte a parcursului profesional a petrecut-o la UniCredit Romania, unde a ocupat mai multe functii de conducere legate de segmentul de clienti corporate, iar in 2007 a plecat la OTP Bank Romania, unde a condus directia pentru corporatii mari si apoi pe cea de finantari de proiecte si creditare specializata.

"Cele mai mari satisfactii, dar si cele mai mari provocari le-am avut la OTP Bank Romania", declara Mirica, recunoscand drept elemente importante in actul de management "increderea, transparenta, responsabilitatea si capacitatea de a motiva".

Strategia OTP, afirma Mirica, vizeaza "dezvoltarea afacerilor cu segmentul companiilor medii si mari, indiferent de structura actionariatului, punand accentul pe soliditatea financiara si bonitatea actionarilor".

Cititi mai multe despre Ioan-Dragos Mirica si alti tineri manageri in catalogul "Tineri Manageri de Top 2010" care a aparut recent pe piata.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-ioan-dragos-mirica-directorul-de-corporatii-de-la-otp-6144020
6144020
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.