TINERI MANAGERI DE TOP: Va reusi Stefan Ichim sa faca din Panasonic liderul pietei de televizoare?

Postat la 05 iulie 2011 316 afişări

Stefan Ichim, seful Panasonic Romania, vrea ca in viitorul apropiat sa faca din compania pe care o conduce liderul pietei de televizoare.

Absolvent al Facultatii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Stefan Ichim s-a alaturat echipei Panasonic in 2000, ocupand functia de reprezentant de vanzari pentru Business System Division si avand ca responsabilitati segmentele telecom, securitate si prezentarea produselor. "Cu siguranta ca cel mai frumos moment din cariera mea a fost acela in care m-am alaturat echipei Panasonic. Pentru mine a reprezentat oportunitatea de a ma perfectiona profesional", spune Stefan Ichim.

Dupa functia detinuta in vanzari, Ichim a ocupat posturile de coordonator de vanzari, apoi marketing si country manager, pozitie pe care o are si in prezent. "Suntem hotarati sa impunem Panasonic ca lider pe piata locala. Acesta este principalul obiectiv si toate celelalte actiuni se concentreaza in aceasta directie", completeaza Ichim, precizand ca inca mai are multe de realizat in cadrul companiei si ca in viitorul apropiat nu se poate vedea decat la Panasonic. Anul acesta, estimeaza ca in Romania se vor vinde 8.000 de televizoare 3D, dublu fata de anul trecut. Acest segment insa reprezinta doar 1% din intreaga piata, care a fost de 500.000 de unitati in 2010, conform companiei de cercetare GfK.

La nivelul intregii piete de televizoare Ichim vede o crestere de 20% pentru acest an, care nu se bazeaza neaparat pe cresterea puterii de cumparare, ci pe faptul ca romanii au deja in spate doi ani de criza. "Trebuie sa traiasca in continuare", spune Ichim, precizand ca se asteapta ca in 2011 piata de televizoare sa revina pe valori normale, insa nu la nivelul din 2008. Acest avans are la baza faptul ca, dupa doi ani de criza, romanii vor incepe sa cheltuiasca mai mult. "E un vis prea frumos sa putem reveni la acelasi nivel de acum trei ani. Nu mai sunt nici banii si nici conditiile de creditare de atunci, deoarece bancile sunt reticente acum", conchide seful Panasonic.



BUSINESS Magazin prezinta, in cea de-a sasea editie a anuarului 100 Tineri Manageri de Top, o noua generatie de business, managerii si antreprenorii de pana in 40 de ani care conduc cele mai importante si dinamice companii din Romania.

Comanda acum varianta electronica a catalogului la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-va-reusi-stefan-ichim-sa-faca-din-panasonic-liderul-pietei-de-televizoare-8391624
8391624
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.