Tineri manageri de top 2016: Constantin Balmuş, directorul Acer România

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 30 decembrie 2016 311 afişări

Tineri manageri de top 2016: Constantin Balmuş, directorul Acer România

39 DE ANI   /   DIRECTORUL REPREZENTANŢEI ACER ÎN ROMÂNIA   /   ACER

CIFRĂ DE AFACERI A COMPANIEI ÎN 2015: 23, 6 MILIOANE EURO

Constantin Balmuş şi-a început cariera imediat după facultate pe o poziţie de vânzări, în anul 2001, în companii din zona de integrare de servicii şi distribuţie, iar în 2007 s-a alăturat echipei Acer România. Din august 2014, el coordonează echipa locală din poziţia de director al reprezentanţei, având alături o echipă formată din cinci oameni. De profesie economist, el a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Management, urmând apoi studii postuniversitare la Facultatea Erasmus din Rotterdam, Olanda. 

2015 a fost un a important pentru Acer, spune Balmuş, deoarece şi-a făcut debutul în segmentul produselor de gaming, cu o gamă completă ce cuprinde de la notebookuri, tablete şi desktopuri la monitoare, proiectoare şi accesorii. Compania a avut o creştere a cifrei de afaceri de 20% în 2015 faţă de anul anterior şi o evoluţie similară a volumelor ca urmare a diversificării gamelor.

„Cea mai dificilă perioadă din cariera mea ca om de vânzări a fost noiembrie-decembrie 2008, când, sub efectul crizei economice mondiale, s-a prăbuşit piaţa din România. A fost un test dificil pentru toţi jucătorii. Noi, în Acer, ne-am reorganizat, am rezolvat problemele operaţionale în aproximativ şase luni, iar până la finalul lui 2009 am reuşit să fim pe break-even.“

Cea mai mare reuşită profesională a sa se leagă tot de Acer: „Este vorba despre perioada 2008-2012, când am avut cea mai mai mare cotă de piaţă pe segmentul laptopurilor în Romania, pentru cinci ani consecutiv. Ţinând cont de echipa mică implicată, a fost o reuşită notabilă“. Peste zece ani, Constantin Balmuş se vede tot în business, „dar mult mai aproape de familie“.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.