Tineri manageri de top 2016: Adrian Stanciu, CEO Smartree România

Autor: Florin Casota Postat la 25 decembrie 2016 485 afişări

Tineri manageri de top 2016: Adrian Stanciu, CEO Smartree România

39 DE ANI   /   CHIEF EXECUTIVE OFFICER   /   SMARTREE ROMÂNIA

CIFRĂ DE AFACERI A COMPANIEI ÎN 2015: 9,6 milioane euro

Adrian Stanciu ocupă de peste cinci ani poziţia de CEO a Smartree România, unul din liderii pieţei de outsourcing de servicii de HR. În 2015 compania a obţinut o creştere a cifrei de afaceri de 15% de la 8,2 milioane de euro în 2014 la 9,6 milioane de euro în 2015 şi numărul de clienţi a crescut pe toate liniile de business anul trecut. De asemenea, Stanciu a supervizat dezvoltarea de noi module de soluţii software pentru HR precum MyStaff Exit Interview sau MyStaff Staffing Plan.

„Provocarea cea mai mare în cariera mea a fost restructurarea şi reorganizarea Smartree în 2010, în urma procesului de preluare de către un fond de investiţii şi a fuzionării dintre compania de servicii şi compania de software, precum şi ulterior procesului de schimbare a echipei de management. Acest proces de restructurare a presupus şi reducerea numărului de angajaţi cu 30%“, spune Adrian Stanciu. Acest moment dificil a reprezentat şi o reuşită pentru el deoarece compania a trecut din nou pe profit într-un an (2010-2011).

În companie lucrează 70 de persoane, 10 aflându-se în subordine directă. Peste zece ani Stanciu se vede făcând „parte dintr-un proiect important, care să aducă valoare companiilor şi care să schimbe semnificativ mediul de business din România“.

A absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale în cadrul ASE Bucureşti, specializarea Tranzacţii Internaţionale. A urmat şi studii financiare în cadrul Jackson State University, SUA, şi un program de internship în cadrul băncii de investiţii Merrill Lynch din SUA.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.