Tânăra de 37 de ani din conducerea Lenovo: "Povestea mea este una clasică: implică mult efort şi ceva noroc în momentele cheie"

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 20 octombrie 2016 4730 afişări

Tânăra de 37 de ani din conducerea Lenovo: "Povestea mea este una clasică: implică mult efort şi ceva noroc în momentele cheie"

Echipa condusă de Diana Georgescu a obţinut în 2015 rezultate remarcabile, având în vedere scăderile la nivel mondial, dar şi local. „Pe o piaţă în scădere cu 4,9%, am reuşit să creştem cu 8,3% faţă de anul anterior, cu o cotă de piaţă de 26,1%, reuşind să ne menţinem locul 1 în România, conform rezultatelor publicate de IDC.“ Ea conduce o echipă formată din 11 persoane, dintre care trei s-au alăturat în aprilie 2016 ca responsabili de reţelele magazinelor partenere din cele trei mari zone ale ţării: Est, Vest şi Sud. 

Diana Georgescu a absolvit Facultatea de Comerţ şi Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti şi a început să lucreze încă din 1997, din primul an de facultate. „Povestea mea este una clasică: implică  mult efort şi ceva noroc în momentele cheie. Primul loc de muncă serios a fost la RTC Holding, unde am început ca product manager, iar după doi ani, în 2005 am primit cea mai mare provocare de până acum – rolul de director import & distribuţie IT în cadrul firmei Octra NewTech, pentru care am preluat şi responsabilitatea de administrator“, spune ea. „Lenovo a apărut în 2010 ca o nouă oportunitate şi a reprezentat trecerea către următorul nivel în cariera mea. Activitatea într-o multinaţională cu 160 de subsidiare în toată lumea, cu peste 40.000 de angajaţi, m-a ajutat să descopăr noi arii de interes, să înţeleg contextul macroeconomic şi să lucrez într-un mediu multicultural care promovează o mai bună conectare a realităţii mediului de business din România la contextul global.“

Crede că cel mai dificil moment al carierei nu a venit încă, dar spune că a depăşit momentele grele din business printr-o viaţă personală echilibrată, prin familie, prieteni şi multe activităţi recreative. „Consider că energia necesară unei bune funcţionări este regenerabilă, suntem ca o baterie alimentată de alternator, trebuie doar să-ţi găseşti propriul sistem care să o ţină în funcţiune mereu.“

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.