Revolta unei angajate: şi-a dat demisia şi a făcut cu doi prieteni o afacere de un milion de euro

Postat la 11 aprilie 2014 9839 afişări

Simona Lăpuşan a avut dintotdeauna înclinaţii tehnice. Absolventă a facultăţii de automatică şi calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti şi a unui master în managementul informatizat al proiectelor la facultatea de cibernetică, statistică şi informatică economică din cadrul ASE Bucureşti, a început să lucreze din timpul facultăţii.

La numai 21 de ani, s-a angajat ca web developer la Totalnet, un furnizor de servicii de internet din Capitală cumpărat ulterior de RCS&RDS, şi a ajuns în doi ani să conducă departamentul în care se angajase iniţial, sub titulatura de head of web development.

În 2003 a pornit, împreună cu Alex Lăpuşan şi Alex Novac, firma Zitec, fiind în prima fază implicată doar parţial. Un an mai târziu, a decis să renunţe la jobul de la Totalnet şi să devină director de operaţiuni în compania pe care o înfiinţase. Printre responsabilităţile actuale se numără managementul şi eficientizarea operaţiunilor, dezvoltarea echipei, facilitarea comunicării între departamente, dar şi între proiecte, precum şi coordonarea financiară. „Ca fondator, am responsabilitatea să mă implic practic oriunde este nevoie„, spune însă Simona Lăpuşan. Ca urmare, afacerile companiei care oferă soluţii software, design web, consultanţă IT, găzduire web, dar şi promovare online, au crescut an de an şi s-au cifrat la 1,4 de milioane de euro anul trecut. În subordine directă, directorul operaţional al Zitec are aproximativ 25 de angajaţi.

FUNCŢIE COO şi cofondator

VÂRSTĂ 34 de ani

CIFRĂ DE AFACERI 2012 1,4 milioane de euro

ANGAJAŢI 60

Urmărește Business Magazin

/lideri/revolta-unei-angajate-si-a-dat-demisia-si-a-facut-cu-doi-prieteni-o-afacere-de-un-milion-de-euro-12451038
12451038
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.