Povestea omului care conduce societatea ce deţine în România pachete minoritare şi majoritare de acţiuni în sute de companii

Autor: Ioana Matei Postat la 10 aprilie 2017 650 afişări

Andrei Siminel conduce de peste 20 de ani operaţiunile locale ale fondului american de investiţii New Century Holdings.

Povestea omului care conduce societatea ce deţine în România pachete minoritare şi majoritare de acţiuni în sute de companii

A absolvit Politehnica Bucureşti, Facultatea de Transporturi, după care a lucrat timp de opt ani la Automobile Dacia. Cariera lui s-a schimbat însă complet în 1992, când s-a angajat ca referent în cadrul BNR, unde a participat inclusiv la operaţiunile de pregătire a înfiinţării Bursei de Valori Bucureşti.

În 1994 a fost recrutat pentru şefia operaţiunilor locale ale fondului american de investiţii New Century Holdings (NCH). În acelaşi an a devenit administratorul şi preşedintele firmei de brokeraj Active International, pentru ca un an mai târziu să-şi înceapă primul mandat de secretar general al Comitetului BVB.

În prezent, NCH deţine în România pachete minoritare şi majoritare de acţiuni în sute de companii din industrie, servicii, imobiliare şi servicii financiare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.