Petrică Ruţă, Cisco România: Momentele dificile testează limitele unui manager

Autor: Ioana Mihai, Razvan Muresan Postat la 23 mai 2012 315 afişări

Petrică Ruţă este, la numai 35 de ani, regional sales manager al Cisco România El este unul dintre cei 100 de tineri manageri pe care BUSINESS Magazin îi oferă României în ediţia a şaptea a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, care va apărea în 28 mai.

BUSINESS Magazin: De cât timp lucraţi în firmă şi cum aţi decis să acceptaţi o poziţie în cadrul companiei?

Petrică Ruţă, Cisco România: Am început colaborarea cu Cisco acum aproape nouă ani şi mi-aduc aminte că am fost atras să mă alătur unei echipe de oameni extrem de talentaţi, entuziaşti şi foarte creativi ce aveau să aibă un impact important pe piaţa românească de IT&C.

BUSINESS Magazin: Care a fost cel mai dificil moment din carieră? Cum l-aţi depăşit?

Petrică Ruţă, Cisco România: În cariera fiecăruia dintre noi, există momente mai dificile sau provocări - aşa cum le numesc eu - făcute să îţi testeze limitele şi să te ducă într-o altă zonă de dezvoltare a abilităţilor. O carieră fără astfel de momente nu îţi dezvoltă creativitatea, perserverenţa, înţelegerea altor puncte de vedere şi, nu în ultimul rând, răbdarea. Uneori, am simţit că <un ceva> nu merge în ritmul pe care mi-l doream, că soluţia găsită a fost "dărâmată" în ultimul moment de o situaţie total neprevăzută. Toate acestea sunt lucruri pe care le întâlneşte oricine în carieră, însă fiecare le escaladează sau le confruntă în felul său.

BUSINESS Magazin: Aţi cochetat vreodată cu ideea de antreprenoriat?

Petrică Ruţă, Cisco România: Eu mă simt bine în zona corporatistă, mă simt confortabil cu sistemele funcţionale şi validate în timp, sunt inspirat în cadrul organizaţiilor de anvergură internaţională. Totuşi nu exclud posibilitatea ca într-o zi să decid să-mi folosesc experienţa profesională într-un demers de tip antreprenorial.

BUSINESS Magazin: Unde vă vedeţi peste 10 ani?

Petrică Ruţă, Cisco România: Zece ani este o perioadă lungă de timp pentru a face orice fel de proiecţie… Vreau să cred voi avea o experienţă valoroasă şi că voi putea s-o împărtăşesc cu cei care vor avea nevoie de ea. Iar dacă, prin ceea ce voi fi făcut până atunci, voi fi reuşit să inspir şi să dau curaj măcar unui om aflat la început de carieră, atunci cred că acela ar fi un "loc" în care îmi doresc să ajung în următorii zece ani.

Urmărește Business Magazin

/lideri/petrica-ruta-cisco-romania-momentele-dificile-testeaza-limitele-unui-manager-9655400
9655400
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.