Ion Nestor este cel mai admirat avocat din România

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 14 decembrie 2012 1039 afişări

Pentru al treilea an consecutiv, Ion Nestor este cel mai admirat avocat din România.

El a fondat în 1990 casa de avocatură împreună cu soţia sa, Manuela Nestor, pe care a cunoscut-o în facultate şi apoi au lucrat împreună ca jurisconsulţi la aceeaşi întreprindere de comerţ exterior (Romconsult). În primul an de capitalism au fondat o firmă al cărei prim birou a fost bucătăria apartamentului în care cei doi locuiau în cartierul bucureştean Drumul Taberei. Meseria pe care au ales-o, de consultant juridic în afaceri, nu avea la acel moment mare sens, de vreme ce practicile capitalismului nu erau familiare pieţei.

De-a lungul anilor, NNDKP a fost implicată în cele mai mari afaceri pe care le-a făcut statul român - vânzările BCR, Petrom şi RomTelecom, tranzacţii cu o valoare cumulată de aproape 6 miliarde de euro. Fie că a apărat interesele statului sau ale cumpărătorului, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) e casa de avocatură care cunoaşte mai bine ca oricine amănunte din culisele acestor tranzacţii.

Istoria NNDKP are câteva repere importante. În 1995 firmei fondate de soţii Nestor i s-au alăturat avocaţii Andrew Kingston şi Patricia Petersen; în 2001 a fuzionat cu firma Anei Diculescu-Şova; în 2004 începe să se extindă în ţară prin deschiderea de birouri; în 2008 a lansat o entitate juridică specializată în consultanţă fiscală. În urmă cu doi ani NNDKP a pus bazele unei colaborări permanente cu Casa de Insolvenţă Transilvania.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/ion-nestor-este-cel-mai-admirat-avocat-din-romania-10393083
10393083
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.