Frank Hajdinjak, neamtul care lucreaza de 18 ani in cadrul E.ON

Postat la 20 octombrie 2010 1998 afişări

In 1988, Frank Hajdinjak a absolvit Facultatea de Administrare a Afacerilor si s-a angajat in cadrul Ford Motor Company, avand responsabilitati pe zona de accounting, management de proiecte si IT.

Dupa sase ani in cadrul Ford, Frank Hajdinjak s-a angajat in cadrul E.ON Ruhrgas la Essen si, din 1994 pana in 2004, a avut diferite funcţii de conducere in cadrul departamentelor de IT, Controlling, Management si Consultanta. Din 2004, este transferat in Romania si promovat in pozitia de Presedinte al Consiliului de Administratie in cadrul E.ON Gaz Distributie, pozitie pe care o detine pana in 2008.

In 2009, devine director general al E.ON Romania, odata cu unificarea afacerilor din gaz si energie detinute de gigantul german pe piata locala. De la inceputul lui 2009, E.ON Energie Romania regrupeaza activitatile de distributie si furnizare a gazelor naturale si a energiei electrice rezultate din restructurarea fostelor Distrigaz Nord, respectiv Electrica Moldova, privatizate la inceputul anilor 2000.

De la inceputul mandatului lui Frank Hajdinjak si pana in 2012, E.ON Romania are in plan sa investeasca 1 miliard de euro in schimbarea sau modernizarea a 850 de kilometri de retele , dar si in IT sau relatii cu clientii. Dincolo de planurile de investitii, Frank Hajdinjak trebuie ca in mandatul sau sa continue restructurarea companiei, mai ales pentru a face fata scaderii vanzarilor si a opri declinul cererii inceput in 2009.

"Noi din 2005 am inceput sa ne restructuram. Ne gandeam la acel moment ca facem acest lucru pentru a fi mai competitivi, dar se pare ca acum acest lucru se dovedeste a fi mai mult pentru a face fata crizei", spune Frank Hajdinjak. Restructurarea a vizat o centralizare mai buna a serviciilor, deschiderea de call centere, dar si concedieri: anul trecut, din companie au plecat peste 1.200 de angajati, iar tinta finala a restructurarii este de 6.500 de angajati pana in 2012.

Urmărește Business Magazin

/lideri/frank-hajdinjak-neamtul-care-lucreaza-de-18-ani-in-cadrul-e-on-7498498
7498498
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.