Cristian Rusu, Casa Rusu: Am fost sub o formă sau alta parte din viaţa companiei încă din adolescenţă

Autor: Ioana Mihai, Razvan Muresan Postat la 19 mai 2012 2374 afişări

Cristian Rusu este, la numai 34 de ani, directorul general al Casa Rusu. El este unul dintre cei 100 de tineri manageri pe care BUSINESS Magazin îi oferă României în ediţia a şaptea a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, care va apărea în 28 mai.

BUSINESS Magazin: De cât timp v-aţi implicat în afacere şi cum apreciaţi parcursul acesteia de până acum?

Cristian Rusu: Rus Savitar este o afacere de familie, fondată în 1994. S-a dezvoltat în timp, de la importator şi retailer de mobilă la unul dintre cei mai importanţi producători şi dealeri de mobilier din România. Am preluat conducerea companiei în 2000, pe vremea cand aveam patru angajaţi, aşa că pot să spun cu încredere că parcursul meu profesional este strâns legat de dezvoltarea Rus Savitar.

BUSINESS Magazin: Câţi oameni aveţi în subordine şi care este bugetul pe care îl administraţi?

Cristian Rusu: În prezent Rus Savitar are peste 600 de angajaţi, urmând ca după inaugurarea noii fabrici de mobilier tapiţat să crească cu 400. În ceea ce priveşte bugetele, pot spune că cifra de afaceri pe 2011 a fost de 26 milioane euro, în creştere cu 7% faţă de 2010. Politica noastră a fost să investim atât în producţie, cât şi în unităţi de desfacere, fie că vorbim de magazine sub brandul Casa Rusu, fie de francize. Anul trecut am reuşit să lansăm o nouă unitate de producţie şi să deschidem noi magazine, în Bucuresti şi în oraşe importante din ţară.

BUSINESS Magazin: Unde vă vedeţi peste 10 ani?

Cristian Rusu: Pentru a ajunge aici a fost nevoie de multă muncă, de implicare. Ce ne-am propus este mai mult decât atât, suntem în plin proces de expansiune. Dorim să ne dezvoltăm şi să ne extindem, atât în România cât şi - de ce nu? - pe alte pieţe. Am fost sub o formă sau alta parte din viaţa companiei din adolescenţă, astfel că îmi este greu să concep că mă voi ocupa de altceva. Cunosc în detaliu operaţiunile, de la producţie la distribuţie sau rute de transport, am fost şi sunt implicat în afacerea familiei la nivel de detaliu. Este un efort susţinut, care nu poate fi realizat fără investiţii şi dedicare. Foarte probabil, în zece ani voi fi tot în cadrul companiei, însă am convingerea că poziţia Rus Savitar pe piaţă va fi alta, dacă vom păstra tendinţa de creştere şi dezvoltare.

Urmărește Business Magazin

/lideri/cristian-rusu-casa-rusu-am-fost-sub-o-forma-sau-alta-parte-din-viata-companiei-inca-din-adolescenta-9644070
9644070
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.