Când a fost angajat erau puţin peste 20 de oameni în firmă, acum compania are sute de angajaţi şi afaceri de aproape 2 miliarde de lei, iar el se află la conducere

Autor: Florin Casota Postat la 27 decembrie 2016 222 afişări

Când a fost angajat erau puţin peste 20 de oameni în firmă, acum compania are sute de angajaţi şi afaceri de aproape 2 miliarde de lei, iar el se află la conducere

32 DE ANI   /  GENERAL MANAGER EMAG  ROMÂNIA   /   EMAG

CIFRĂ DE AFACERI A COMPANIEI ÎN 2014: 1,246 mld. lei (280,5 mil. euro)

CIFRĂ DE AFACERI A COMPANIEI ÎN 2015 : 1, 95 mld. lei

PROFITUL COMPANIEI ÎN 2014: 58,3 mil. lei (13,1 mil. euro)

Tudor Manea este în prezent general managerul eMAG România, însă este alături de companie încă de la înfiinţare, de când a pus bazele departamentului IT. Înainte de a prelua această poziţie Tudor Manea a coordonat echipa de 350 de specialişti IT la nivel local şi regional în ţările în care eMAG este prezent (România, Bulgaria, Ungaria şi Polonia).

Tudor Manea s-a alăturat companiei în 2005 şi a fost al 23-lea angajat al eMAG. De-a lungul anilor a ocupat diferite posturi în departamentul IT al retailerului online de la IT & service, la IT manager, software development manager sau VP HR, technology director. eMAG a avut în 2015 o creştere semnificativă a întregului business, pe fondul investiţiilor importante în dezvoltarea echipei, extinderea portofoliului de produse şi dezvoltarea tehnologică.

Echipa pe care o coordonează în prezent (1.000 de angajaţi) a crescut cu aproximativ 200 de angajaţi anul trecut, iar numărul de vizite pe site a ajuns la 191 de milioane, cu 47% mai mult faţă de 2014. Una dintre cele mai mari provocări ale lui Manea a fost preluarea postului de general manager şi este responsabil pentru dezvoltarea afacerii pe toate zonele de business (comercială, operaţiuni, IT).

Manea spune că un moment important în carieră a fost a fost introducerea conceptului de Black Friday în România. Tudor Manea lucrează în comerţul online de peste zece ani şi în următorii zece ani se vede activând tot în acest domeniu.

Tudor Manea este absolvent al Facultăţii de Electronică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti. Între 2011 şi 2013 a urmat  cursurile EMBA Maastricht School of Management în prima academie de business online, eMAG Academy.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.