Calin Tatomir, omul care a ocupat cel mai dorit job din IT-ul romanesc

Postat la 22 octombrie 2010 1083 afişări

Calin Tatomir, unul dintre cei mai cunoscuti manageri din industria locala IT&C, a condus din octombrie 2008 si pana in aceasta saptamana reprezentanta locala a grupului american Microsoft, urmandu-i in functie lui Silviu Hotaran.

"A face parte din Microsoft si a lucra intr-o pozitie executiva este o experienta unica si probabil cel mai dorit job din piata romaneasca de tehnologie a informatiei", afirma Calin Tatomir acum doi ani, cand a preluat conducerea Microsoft Romania. "Chiar daca am o experienta de 12 ani in functii de conducere in corporatii americane, cred ca sunt in fata unei provocari mai mari", spunea el.

Absolvent al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii a Universitatii Politehnice din Bucuresti, Calin Tatomir a ocupat anterior pozitii de conducere in fostele reprezentante ale companiilor multinationale Digital si Compaq din Romania. La Digital, Tatomir a condus diviziile de servicii, iar la Compaq a fost Channel Sales Manager si Consumer Business Manager. "Atunci cand eram la Compaq, am introdus pentru prima oara laptopurile consumer in Romania", a declarat managerul.

In 2001, cand Compaq a fost preluata de catre Hewlett-Packard, Tatomir a parasit compania pentru a-si deschide propria afacere, un cabinet de consultanta IT&C. Anul trecut, firma lui - CCT - a avut o cifra de afaceri de 1,7 milioane de euro si un profit de 470.000 de euro, care a fost reinvestit in dezvoltarea resurselor umane si trainingul consultantilor.

"Una dintre tintele care mi-au fost propuse de corporatie este ca Romania sa treaca la un nivel de senioritate, care inseamna practic intrarea pe piata cu intreg portofoliul de solutii", spunea Tatomir. Aceasta va fi insa de-acum misiunea noului sef al Microsoft Romania, care i-a preluat functia - polonezul Ronald Binkofski. In ce il priveste pe Calin Tatomir, el se va dedica din nou antreprenoriatului.

Urmărește Business Magazin

/lideri/calin-tatomir-omul-care-a-ocupat-cel-mai-dorit-job-din-it-ul-romanesc-7524634
7524634
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.