Alexandru Gardon a plecat de la vânzarea de poliţe şi a ajuns director la cel mai mare operator de microplăţi din România

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 05 februarie 2014 392 afişări

Alexandru Gardon este responsabil de divizia de plăţi prin sms a procesatorului de plăţi Netopia, deţinut de Antonio Eram.

Alexandru Gardon a plecat de la vânzarea de poliţe şi a ajuns director la cel mai mare operator de microplăţi din România

A început să lucreze încă din vremea când era student la Facultatea de Marketing şi Comerţ Exterior din cadrul Universităţii Spiru Haret, în special în poziţii de vânzări. „Am vândut de toate, de la poliţe la servicii şi produse IT.

Primul şi poate cel mai greu moment a fost să fac pasul în domeniu şi să duc la bun sfârşit întâiul contract cu tot ceea ce a avut să însemne„, spune Gardon. În 2006 a intrat în domeniul procesării de plăţi, la Rentabiliweb România, unde a rămas timp de cinci ani şi jumătate, ocupând poziţia de director din care era responsabil de operaţiunile companiei la nivel administrativ şi vânzări pe piaţa locală.

Din noiembrie 2011 s-a alăturat Netopia în poziţia de director al diviziei de plăţi prin SMS. Coordonează, aşadar, mobilPay SMS, stabileşte împreună cu acţionarul companiei obiectivele anuale, elaborează şi pune în aplicare tot ce ţine de bugetul anual şi strategia de vânzări business-to-business, dar se ocupă totodată şi de dezvoltarea de servicii noi şi de descoperirea de oportunităţi de afaceri. Nu numai că a contribuit la creşterea numărului de tranzacţii prin SMS procesate de Netopia, dar a reuşit să menţină un nivel ridicat inclusiv pe perioada lunilor de vară, de obicei mai puţin productive. Tot Alexandru Gardon a fost cel care s-a ocupat de lansarea unui serviciu care permite utilizatorilor Orange să plătească prin mesaje text călătoriile cu taxiurile Fly Taxi din Bucureşti.

Anul trecut, mobilPay a procesat plăţi prin SMS în valoare de 2,9 milioane de euro, a livrat peste două milioane de SMS-uri şi a procesat 400.000 de tranzacţii, cifră care le exclude pe cele mai mici de un euro, cu 33% mai mult decât în 2011. Potrivit companiei, Netopia deţine prin mobilPay aproximativ 80% din piaţa locală de microplăţi prin telefonul mobil, iar 90% dintre site-urile de cupoane de reduceri folosesc serviciile procesatorului, deşi în acest segment tranzacţiile sunt încă destul de puţine.


Alexandru Gardon

NETOPIA

FUNCŢIE director SMS payments

VÂRSTĂ 30 de ani

CIFRĂ DE AFACERI 2012 5 milioane de euro

ANGAJAŢI 16

Urmărește Business Magazin

/lideri/alexandru-gardon-a-plecat-de-la-vanzarea-de-polite-si-a-ajuns-director-la-cel-mai-mare-operator-de-microplati-din-romania-12026443
12026443
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.