100 TINERI MANAGERI DE TOP - Ştefan Radu, ING Bank România

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 12 iunie 2012 559 afişări

Ştefan Radu lucrează de peste un deceniu pentru ING Bank, unde s-a ocupat de infrastructura IT şi a contribuit la dezvoltarea ofertei de internet banking. Din 2010 conduce divizia de management al produselor de retail, precum şi aria de customer service.

Acum are o echipă cu peste 120 de oameni, preponderent feminină - "o echipă tânără şi dinamică, cu foarte multe iniţiative şi realizări", dar adaugă că şi oamenii mai în vârstă decât el "s-au format în spiritul ING şi, prin urmare, nu există diferenţe majore sau percepţii extrem de diferite". A absolvit Facultatea de Calculatoare din Bucureşti, precum şi programe de training de specialitate şi în management la ING Bank, ASA Londra, Cisco, MCE Bruxelles, ba chiar şi un program TMI de inteligenţă emoţională. A lucrat ca programator în anii '90, din 2000 ca administrator de reţea la ING Barings, după care din 2001 a devenit coordonator al echipei de suport tehnic la ING Bank, urcând apoi în ierarhie până la funcţia actuală.

Pentru Ştefan Radu, relaţia cu clientul este cheie pentru viitorul băncilor şi ea va avea loc în mare parte online: "Banca va fi disponibilă pentru client oricând şi oriunde pe mobil. Important aici este să transformăm serviciile bancare reci şi rigide, atât fizice, cât şi online în servicii orientate către client". Cel mai memorabil moment din carieră a fost lansarea serviciilor de retail banking în 2004 - "un proiect foarte interesant, în care am construit o bancă de retail de la zero". În aceeaşi perioadă, în plan personal a avut o mare bucurie: s-a născut fetiţa lui, Ştefania. Consideră că "pasiunea pentru ceea ce faci este diferenţa dintre un manager bun şi unul excelent" şi se declară încrezător în şansele tinerilor manageri de a-şi construi cariera în ţară. "Aici în România avem mai multe oportunităţi pe măsură ce creşte ţara şi cresc organizaţiile din care facem parte. Sigur că pe de altă parte sunt şi nemulţumit de ritmul schimbării ţării, ar trebui să ardem mai repede unele etape."


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-stefan-radu-ing-bank-romania-9709688
9709688
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.