100 TINERI MANAGERI DE TOP - Dragoş Geletu, KLG Europe Logistics

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 13 octombrie 2012 338 afişări

De patru ani şi jumătate, Dragoş Geletu a pus bazele filialei locale a operatorului de logistică, fiind partener în această afacere, cu o investiţie de 20%, dar cuvântul său cântăreşte la fel de greu ca şi cel al partenerilor olandezi.

A absolvit ASE, Facultatea de Management în Transporturi, Construcţii şi Telecomunicaţii, iar înainte de a înfiinţa filiala locală a KLG a lucrat vreme de 12 ani în aceeaşi industrie, lucrând pentru Frans Maas/DSV, unde ultima poziţie deţinută a fost tot de managing director. "N-aveam niciun motiv concret să plec - aveam putere de decizie asupra afacerii din România, eram plătit ca un preşedinte de bancă, aveam o cotă de acţiuni", spune Geletu. Ce îl deranja era că într-o multinaţională "apropierea de oameni" se pierde, or, el îi ştia personal aproape pe toţi cei 700 de angajaţi. Despre momentul în care s-a hotărât să pornească de la zero o companie admite franc acum că a fost cel mai greu moment din cariera sa. A fost "o nebunie de moment, am vrut să-mi demonstrez mie însumi că pot construi o companie de la zero care să ajungă în topul companiiilor din domeniu - transport şi logistică", declară Dragoş Geletu, care crede că are în sânge spiritul antreprenorial. A participat la capitalul investit cu 20%, dar spune că puterea decizională este mai mare, având un cuvânt egal în greutate cu al partenerilor olandezi.

Acum firma angajează peste 300 de oameni şi anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro, în creştere cu aproape 35% faţă de 2010 (15,5 milioane de euro). "Am crescut dinamic în ultimii ani, plecând de la 2 milioane de euro în urmă cu patru ani", spune Geletu. Primeşte "cel puţin o dată sau de două ori pe lună" oferte de la head-hunteri, iar pe termen lung se vede în poziţia de consultant pentru una sau mai multe companii de top.


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-dragos-geletu-klg-europe-logistics-10202568
10202568
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Cât câştigăm din businessul NATO. O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.