100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Dana Mirela Ionescu, Raiffeisen Capital & Investment

Autor: Dorin Oancea Postat la 08 iunie 2012 357 afişări

Dana Mirela Ionescu a lucrat pe Wall Street la una din cele mai mari bănci de investiţii din lume, Goldman Sachs, iar apoi a fost asociată la Oaktree Capital Management, la acea vreme cel mai mare fond cu capital de risc pe pieţele emergente din Statele Unite.

Ca studentă a Academiei de Studii Economice la programul Tempus, Dana Ionescu a plecat în Statele Unite în 1995, după ce depusese câte o cerere la peste 20 de facultăţi de top de dincolo de Atlantic. A optat pentru Georgetown şi a absolvit facultatea cu "Magna cum Laude", cu două specializări - în finanţe şi în afaceri internaţionale.

După nouă ani petrecuţi în Statele Unite s-a întors în România în 2003 şi a mai lucrat câteva luni de la Bucureşti pentru Oaktree.

În mai 2005 a preluat conducerea Raiffeisen Capital & Investment (RCI), societatea de brokeraj pe piaţa de capital a Raiffeisen Bank. RCI a intermediat unele dintre cele mai mari listări de pe piaţa de capital: Fondul Proprietatea, Transgaz, Transelectrica sau Teraplast. Este membru în Consiliul de Administraţie al Depozitarului Central şi a fost în CA al Bursei de Valori în perioada 2006 - 2010. Este pasionată de pictură şi de sport.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-dana-mirela-ionescu-raiffeisen-capital-investment-9709529
9709529
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.