100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Corina Martin, Mistral Tours - Martin Resorts

Postat la 16 iunie 2012 444 afişări

Corina Martin are investiţii în turism prin grupul Mistral, pe care l-a înfiinţat în 1998, ce include Mistral Voyages, Mistral Tours şi Martin Air & Tours.

Ulterior Corina Martin a investit şi în hoteluri: a alocat şapte milioane de euro într-un hotel deschis la sfârşitul anului trecut pe Valea Prahovei, la Moeciu, dar şi într-un ponton de lux cu zece camere în Delta Dunării. Mistral Resort Moeciu dispune de 65 de camere, un restaurant cu 300 de locuri, dar şi de un centru de conferinţe. Investiţia s-a realizat prin agenţia de turism Mistral Voyages. În 2008 Corina Martin a preluat 47% din grupul de turism Eurolines, deţinut de omul de afaceri Dragoş Anastasiu, cedându-i acestuia 99% din Mistral Voyages şi Mistral Tours. Corina Martin a devenit foarte vizibilă în domeniu odată cu preluarea conducerii câtorva asociaţii şi patronate din domeniu.

BUSINESS Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Corina Martin, Mistral Tours - Martin Resorts: Cea mai mare realizare probabil că este tripla calitate de preşedinte al celor mai importante structuri patronale şi asociative din turism, ceea ce este o premieră. Am avut parte de multe percepţii critice din partea multor colegi bărbaţi, pentru că am câştigat toate bătăliile în care am intrat, şi mulţi consideră că nu mai au loc de atâtea poziţii pe care le deţin. Ceea ce pot spune însă că las în urmă şi mă mulţumeşte cel mai mult este faptul că am creat modele, am rupt bariere şi convenţii, pentru că mi-am propus să aduc "o atitudine în turism".

BUSINESS Magazin: E mai uşor sau mai greu să te impui că lider, fiind femeie?

Corina Martin, Mistral Tours - Martin Resorts: Conduc un patronat naţional, o federaţie naţională de asociaţii regionale şi cea mai puternică dintre aceste asociaţii regionale, deci de 3 ori preşedinte - asta da, provocare! Şi totuşi în toate aceste 3 poziţii mă aflu deja la al doilea sau al treilea mandat! Lucrez înconjurată de mulţi bărbaţi, în general oameni de afaceri sau reprezentanţi ai autorităţilor publice care nu întotdeauna sunt dispuşi să accepte că o femeie le poate lua locul de preşedinte.

BUSINESS Magazin: Cum v-aţi caracteriza stilul de conducere şi/sau de creare a unei afaceri?

Corina Martin, Mistral Tours - Martin Resorts: Atunci când simt şi văd oportunitatea unui business sau a unei misiuni, când mi-am stabilit exact ceea ce vreau să fac şi după ce mi-am fixat direcţia, nu mă opresc niciodată până la victorie. Construiesc, muncesc, nu dorm, elimin obstacole, devin aprigă şi înverşunată. Urmează să nu am linişte până nu ştiu că am ajuns acolo unde mi-am propus să ajung. Lucrez în echipe, dar sunt exigentă şi îngă-duitoare în acelaşi timp, foarte exigentă uneori, pentru că nu îmi place să dau greş şi nu accept să pierdem.

BUSINESS Magazin: Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Corina Martin, Mistral Tours - Martin Resorts: Puncte tari: puterea de muncă, tenacitatea, abilitatea de comunicare, perseverenţa, capacitatea de mediere, flerul, o bună intuiţie şi neapărat un caracter puternic şi determinat. Multe din aceste calităţi se regăsesc mult mai des la o femeie decât la mulţi bărbaţi. Colegii mei îmi spun deseori că ei toţi, chiar şi împreună, nu pot ţine pasul cu mine, mă denumesc Führer sau Doamna Amiral sau Evita Peron.

BUSINESS Magazin: Branduri preferate: parfum, haine, accesorii.

Corina Martin, Mistral Tours - Martin Resorts: Îmi plac Chanel, Prada, Jimmy Choo, Yves St. Laurent, bijuterii Bvlgari, dar parfumul preferat dintre toate rămâne Organza de la Givenchy; îmi plac perlele, smaraldele şi diamantele, dar port cu enormă plăcere orice marcă de haine, orice pantof comod şi elegant, bijuterii din coral, turcoaz, pietre semipreţioase sau gablonzuri. Pentru mine, haina sau bijuteria pe care o port nu trebuie să aibă brand şi să coste neapărat foarte mult, ci trebuie să mă facă să mă simt bine şi confortabil.

BUSINESS Magazin: Destinaţii de vacanţă preferate.

Corina Martin, Mistral Tours - Martin Resorts: Aleg insulele greceşti pentru suflet, pentru simplitatea şi frumuseţea virgină a unei vacanţe nepretenţioase, dar care îţi încântă sufletul, şi aleg Hawaii, Las Vegas şi San Francisco pentru o vacanţă în care am parte de orice - confort, diversitate, atitudine şi atmosferă naturală, frumuseţe magică, natură, experienţe.

BUSINESS Magazin: Cum împăcaţi cariera cu viaţa de familie?

Corina Martin, Mistral Tours - Martin Resorts: Trebuie să recunosc că cel mai adesea a avut de suferit familia din pricina carierei şi a traseului meu profesional, dar şi datorită imposibilităţii mele de a lăsa ceva neterminat sau nefinalizat. Am pus întotdeauna obligaţiile profesionale pe primul plan, pentru că activitatea organizaţională presupune foarte multă muncă şi dedicaţie, iar asta aduce şi sacrificii, şi renunţări, şi presupune neapărat puterea de a te pune în slujba celorlalţi. Astfel rămâne foarte puţin timp personal, pe care să îl dedic familiei.

BUSINESS Magazin: Carte, muzică, film: ce preferaţi?

Corina Martin, Mistral Tours - Martin Resorts: "Arta Conversaţiei" - un clasic în literatură preferată de mine. Muzică - iubesc foarte multe genuri de muzică, mai ales că îmi place să cânt şi o fac des între prieteni. Iubesc filmele adevărate, care stârnesc conştiinţă, întrebări, emoţii, sensibilitate, sentimente.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-corina-martin-mistral-tours-martin-resorts-9748039
9748039
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.